Kathimerini Greek

Παραμιλάει όλη η Ευρώπη

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έκαναν τα απίθανα πιθανά και συνεχίζουν στο Conference

-

Καταιγιστι­κοί ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, υπέγραψαν χθες μία από τις μεγαλύτερε­ς ανατροπές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ με ένα εμφατικό 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «καυτή» Τούμπα ο «Δικέφαλος» και με 6-1 (αλλά στην παράταση) οι «ερυθρόλευκ­οι» επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην ουδέτερη Σερβία και προκρίθηκα­ν αμφότεροι στην προημιτελι­κή φάση του Conference League!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστι­κός από την αρχή και πήρε γρήγορα σκορ πρόκρισης με ένα καθαρό 3-0 στο ημίχρονο, με τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά από τους Μπάμπα στο 28΄, Κουλιεράκη στο 33΄ και Μπράντον Τόμας στο 42΄. Είχε, μάλιστα, άλλες 2-3 μεγάλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, αλλά τις σπατάλησε και βρέθηκε γρήγορα σε απόλυτη ισορροπία μετά τη μείωση του σκορ σε 3-1 με το γκολ του Χότζα στο 49΄, που έφερε συνολικά τη σειρά στο 3-3. Αν και οι Κροάτες ήταν πιο απειλητικο­ί στο β΄ μέρος και χρειάστηκε να κάνει ο Κοτάρσκι δύο σπουδαίες επεμβάσεις, ο MVP Κουλιεράκη­ς (δύο γκολ, μία ασίστ) διαμόρφωσε ξανά σκορ πρόκρισης πετυχαίνον­τας το 4-1 στο 72΄, για να βάλει την πινελιά του θριάμβου ο Ζίφκοβιτς στο 88΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Ντεσπόντοφ σε ανατροπή του από τον Μίσιτς!

Ο Ολυμπιακός γνώριζε εξ αρ

χής ότι η Μακάμπι δεν είναι ομάδα που μπορεί να τον αποκλείσει και μπήκε από το πρώτο λεπτό, θέλοντας να διορθώσει την ανορθογραφ­ία του α΄ ματς του «Καραϊσκάκη». Μόλις στο 10΄ ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ, κόβοντας τα πόδια των παικτών της Μακάμπι. Στο 36΄ ο Φορτούνης έκανε το 2-0 με τους «ερυθρόλευκ­ους» να έχουν να διαχειριστ­ούν ματς ενός γκολ στο β΄ μέρος, όμως ο Ελ Κααμπί δεν... περίμενε. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσ­εων του α΄ ημιχρόνου, σημείωσε το 3-0, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα της αναμέτρηση­ς.

Στο β΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κράτησε την κατοχή ξανά, θέλοντας να είναι πιο προσεκτικό­ς

στα μετόπισθεν, αφού το 3-0 εξασφάλιζε την παράταση. Παρ' όλα αυτά, η Μακάμπι κέρδισε πέναλτι με τον Ρέτσο να μαρκάρει άτσαλα τον Κανισόβσκι και να τον ανατρέπει. Ο Ζάχαβι μείωσε σε 3-1 στο 57΄, όμως 8 λεπτά αργότερα, ο Ορτέγκα έκανε το γέμισμα με τον Ελ Κααμπί να απογειώνετ­αι και με πανέμορφο ψαλίδι να γράφει το 4-1 και να κρατά τον Ολυμπιακό ζωντανό. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση μόλις στο 93΄ με τον Γιόβετιτς και στο 103΄ ο Ελ Αραμπί τη σφράγισε με κοντινό πλασέ ύστερα από γύρισμα του Μασούρα.

 ?? ?? Αριστερά, το γκολ «ποίημα» του Ελ Κααμπί με ένα εντυπωσιακ­ό «ψαλίδι» σημείωσε το 4-1 και έστειλε τον Ολυμπιακό στην παράταση. Δεξιά, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ψυχή, σώμα και μυαλό χθες στην Τούμπα κι έστειλε την Ντιναμό... σπίτι της. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα μάθουν σήμερα τις νέες αντιπάλους τους.
Αριστερά, το γκολ «ποίημα» του Ελ Κααμπί με ένα εντυπωσιακ­ό «ψαλίδι» σημείωσε το 4-1 και έστειλε τον Ολυμπιακό στην παράταση. Δεξιά, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ψυχή, σώμα και μυαλό χθες στην Τούμπα κι έστειλε την Ντιναμό... σπίτι της. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα μάθουν σήμερα τις νέες αντιπάλους τους.
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece