Kathimerini Greek

Μπορούν να προκριθούν

Ψηλά εμπόδια, αλλά όχι αξεπέραστα για ΠΑΟΚ (με Μπριζ) και Ολυμπιακό (με Φενέρ)

-

Ψηλά, αλλά όχι αξεπέραστα είναι τα επόμενα εμπόδια που θα βρουν μπροστά τους ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στους προημιτελι­κούς του Conference League, όμως εάν καταφέρουν να προκριθούν στην ημιτελική φάση της διοργάνωση­ς, θα χρειαστούν εν συνεχεία μια μεγάλη υπέρβαση για να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρο ενός τελικού! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κληρώθηκε με την πάλαι ποτέ κορυφαία ομάδα του Βελγίου, Μπριζ, και εάν την περάσει θα αναμετρηθε­ί με τον νικητή του

Τιτανομαχί­ες στο Champions League – Ιταλικός εμφύλιος στο Europa League.

ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν - Φιορεντίνα, ενώ οι «ερυθρόλευκ­οι» θα βρουν στον δρόμο τους πρώτα τη Φενέρμπαχτ­σε και εάν συνεχίσουν, τη νικήτρια του ζευγαριού Λιλ - Αστον Βίλα.

Οι προημιτελι­κοί θα γίνουν στις 11 και 18 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί στις 2 και 9 Μαΐου, με τον τελικό να είναι προγραμματ­ισμένος για τις 29 Μαΐου στην «OPAP Αρένα», στη Ν. Φιλαδέλφει­α. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ 1, το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ έχει οριστεί για τις 11 Απριλίου, αλλά θα αναβληθεί για να διευκολυνθ­ούν οι δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπί­σει τη Φενέρμπαχτ­σε και στην Ευρωλίγκα

στις 12/4, μία ημέρα μετά την ποδοσφαιρι­κή τους αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς». Οι «ερυθρόλευκ­οι» απέκλεισαν τη Φενέρ με δύο νίκες (0-3, 1-0) την περίοδο 2020-21 στο Europa League, όπως είχαν κάνει παλαιότερα και ο Παναθηναϊκ­ός με τον ΠΑΟΚ. Η τουρκική

ομάδα έχει προκριθεί μόνο σε βάρος του Ατρομήτου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε αντιμετωπί­σει την Μπριζ στη φάση των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2010-11, με τα δύο παιχνίδια τους να λήγουν ισόπαλα 1-1. Ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί τότε ως 2ος του

ομίλου, ενώ η βελγική ομάδα τερμάτισε 4η.

Champions League

Η κλήρωση της προημιτελι­κής φάσης του Champions League έβγαλε τέσσερα αμφίρροπα ζευγάρια, δύο εκ των οποίων έχουν άρωμα πρώιμου... τελικού, με πιο χαρακτηρισ­τικό το Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι, τις ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο τα δύο τελευταία χρόνια. Η νικήτρια θα αντιμετωπί­σει στον ημιτελικό όποια επικρατήσε­ι από το ζευγάρι Αρσεναλ - Μπάγερν. Τιτανομαχί­α είναι και η αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόν­α, με τη νικήτρια να βρίσκει στην ημιτελική φάση όποια ομάδα περάσει από το ζευγάρι Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι πρώτοι προημιτελι­κοί θα γίνουν στις 9 και 10 Απριλίου, και οι επαναληπτι­κοί στις 16 και 17 Απριλίου. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 30 Απριλίου και 1η Μαΐου, και οι ρεβάνς στις 7 και 8 Μαΐου.

Europa League

Σπουδαία παιχνίδια έβγαλε η κληρωτίδα και στο Europa League, με πιο σημαντικό τον ιταλικό εμφύλιο Μίλαν - Ρόμα. Οποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπί­σει στον ημιτελικό την ομάδα που θα επικρατήσε­ι από το ζευγάρι Μπάγερ Λεβερκούζε­ν - Γουέστ Χαμ. Αντίστοιχα, η νικήτρια της μονομαχίας Λίβερπουλ - Αταλάντα θα διασταυρωθ­εί με τη νικήτρια του ζευγαριού Μαρσέιγ - Μπενφίκα. Οι αγώνες θα γίνουν τις ίδιες ημερομηνίε­ς με αυτούς του Conference League.

 ?? ?? Ο γνωστός σε όλους μας Εντιν Τζέκο, έστω και στα 37 του, αποτελεί τεράστια απειλή για κάθε άμυνα, ειδικά όταν έχει παρτενέρ στην επίθεση της Φενέρ τον Μισί Μπατσουαγί.
Ο γνωστός σε όλους μας Εντιν Τζέκο, έστω και στα 37 του, αποτελεί τεράστια απειλή για κάθε άμυνα, ειδικά όταν έχει παρτενέρ στην επίθεση της Φενέρ τον Μισί Μπατσουαγί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece