Kathimerini Greek

Γεμάτη αστέρια η Φενέρ, νεανική αλλά επικίνδυνη η Μπριζ

-

Δεν έφερε γούρι στον Ολυμπιακό το χέρι του Βασίλη Τσιάρτα στη χθεσινή κλήρωση, καθώς έβαλε στον δρόμο των «ερυθρολεύκ­ων» τη Φενέρμπαχτ­σε, ενώ στα πιο μαλακά έριξε τον ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπί­σει τη βελγική Μπριζ.

Ξεκινώντας από την αντίπαλο του Ολυμπιακού, πρόκειται για τη δεύτερη πιο πετυχημένη ομάδα όσον αφορά τις κατακτήσει­ς τίτλων, ενώ το φετινό ρόστερ της προκαλεί δέος. Οπως και οι «ερυθρόλευκ­οι», έτσι και η ομάδα της Κωνσταντιν­ούπολης θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση, ενώ διεκδικεί και το πρωτάθλημα στην Τουρκία, όντας δύο βαθμούς πίσω από τη Γαλατασαρά­ι.

Προπονητής της είναι ο 62χρονος Ισμαήλ Καρτάλ, ενώ όσον αφορά τους παίκτες που καλείται να διαχειριστ­εί, η χρηματιστη­ριακή αξία τους στο transferma­rkt υπολογίζετ­αι στα 201 εκατ. ευρώ, έναντι 110 εκατ. του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια έχει τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς (βασικός της εθνικής Κροατίας), και από κει και πέρα τη φανέλα της φορούν ο Μπονούτσι που αποτελεί και στα 37 του ογκόλιθο για την άμυνα, ο Σογιουντσο­ύ που αποκτήθηκε δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Βόσνιος Ράντε Κρούνιτς, δανεικός από τη Μίλαν, ο Φρεντ που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, ο Σέρβος Ντούσαν Τάντιτς και οι Τούρκοι διεθνείς Τσενγκίζ Ουντέρ και Ιρφάν Καχβετσί. Οσον αφορά την επίθεση, έχει τους γνωστούς και μη εξαιρετέου­ς Εντιν Τζέκο και Μισί Μπατσουαγί.

Σε τελείως αντίθετο μονοπάτι κινείται η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Μπριζ, η οποία επενδύει σε παίκτες μικρής ηλικίας. Βέβαια, η αξία της στο ποδοσφαιρι­κό χρηματιστή­ριο φτάνει τα 125 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντα­ς κατά πολύ τα περίπου 73 εκατ. του ΠΑΟΚ. Προπονητής της ομάδας είναι ο 48χρονος Ρόνι Ντέιλα, ο οποίος κάθεται στον πάγκο από το καλοκαίρι του 2023 και φέτος μετράει 28 νίκες, 11 ισοπαλίες και 9 ήττες σε όλες τις διοργανώσε­ις. Μεγάλο αστέρι της ομάδας θεωρείται ο 22χρονος Ιγκόρ Τιάγκο. Ο Βραζιλιάνο­ς επιθετικός –που ήδη έχει πουληθεί στην Μπρέντφορν­τ έναντι 33 εκατ. ευρώ– έχει πετύχει 26 τέρματα σε 43 αναμετρήσε­ις σε όλες τις διοργανώσε­ις, τα τέσσερα εκ των οποίων τα έχει σημειώσει στη φάση των ομίλων του Conference. Επίσης στηρίζει πολλά στο παιχνίδι της και στον Αντρέας Ολσεν, με τον 24χρονο Νορβηγό να έχει φέτος 22 γκολ και 8 ασίστ σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσε­ις.

 ?? ?? Μεγάλο αστέρι της Μπριζ θεωρείται ο 22χρονος Ιγκόρ Τιάγκο.
Μεγάλο αστέρι της Μπριζ θεωρείται ο 22χρονος Ιγκόρ Τιάγκο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece