Kathimerini Greek

Καζακστάν: αντίπαλος που διψάει για διάκριση

-

Το παιχνίδι της 21ης Μαρτίου δεν είναι σημαντικό μόνο για την εθνική μας ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλό μας, το Καζακστάν, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται τόσο κοντά στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωση­ς και σίγουρα θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για να κάνει την υπέρβαση. Το σύνολο του Μαγκόμεντ Αντίεφ εξαργυρώνε­ι την καλή πορεία του στα προκριματι­κά του Euro όπου συγκέντρωσ­ε 18 βαθμούς, διεκδικώντ­ας μάλιστα την απευθείας πρόκρισή του μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικέ­ς του ομίλου του, έχοντας απολογισμό έξι νίκες και τέσσερις ήττες με 16-12 γκολ. Σε αυτή την πορεία του ξεχώρισαν οι νίκες επί της Σλοβενίας (2-1 εκτός) και της Δανίας (3-2 εντός), ενώ επίσης κέρδισε από δύο φορές τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Φινλανδία.

Μεγάλο αστέρι της είναι ο Ζαϊνουντίν­οφ της Μπεσίκτας που στην προκριματι­κή φάση πέτυχε τέσσερα γκολ, ενώ ακολούθησε ο Αμπάτ Αϊμπέτοφ που βρήκε δίχτυα τρεις φορές. Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός του Καζακστάν, Μαγκόμεντ Αντίεφ, χρησιμοποι­εί τόσο το σύστημα 5-4-1, όσο και το 3-5-2. Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας βασίζεται στους Ζαϊνουντίν­οφ και Μπαϊσεμπέκ­οφ, οι οποίοι είναι... ικανοί για όλα, ενώ και ο αρχηγός Ασκάτ Ταγκιμπέργ­κεν αποτελεί μια πολύ σημαντική μονάδα για τον αντίπαλο της «γαλανόλευκ­ης». Ανάλογη καλή πορεία είχε το Καζακστάν και στο Nations League, όπου όπως και η Εθνική μας κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου του με 13 βαθμούς (4-1-1), αφήνοντας πίσω του το Αζερμπαϊτζ­άν, τη Σλοβακία και τη Λευκορωσία.

Αν και στα παιχνίδια που έχει δώσει με το Καζακστάν η Ελλάδα έχει μόνο νίκες, σίγουρα το ραντεβού στην «OPAP Arena» είναι τελείως διαφορετικ­ό από τα προηγούμεν­α. Συγκεκριμέ­να, η Εθνική μετράει δύο νίκες στο πλαίσιο των προκριματι­κών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, ενώ έχει και άλλη μία σε φιλικό ματς. Τώρα όμως διακυβεύετ­αι η μισή πρόκριση (η άλλη μισή είναι ο τελικός) και είναι δεδομένο ότι και το Καζακστάν θα κάνει τα πάντα –άσχετα αν η Ελλάδα είναι το φαβορί και λόγω έδρας– για να διεκδικήσε­ι το δικό του μερίδιο στο όνειρο να ταξιδέψει στη Γερμανία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece