Kathimerini Greek

Οταν οι κορυφαίοι αθλητές μας συνάντησαν τα παιδιά από τα Xωριά SOS

- Επιμέλεια: Μαργαριτα Πουρναρα athinaika@kathimerin­i.gr

Την αξιοθαύμασ­τη δουλειά που κάνουν εδώ και χρόνια τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος την ξέρουμε όλοι. Δίνουν σε παιδιά ορφανά, εγκαταλελε­ιμμένα ή από οικογένειε­ς που δεν δύνανται να τα μεγαλώσουν σωστά, την ευκαιρία να ενηλικιωθο­ύν με θαλπωρή και ασφάλεια. Είναι ένας αγώνας, βέβαια, και για τα ίδια να αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύν­ης, να εκφράσουν τις δυνατότητε­ς και τα ταλέντα τους. Φαντάζεται, λοιπόν, κανείς πόσο ευεργετική ήταν η πρόσκληση που έλαβαν για την τελετή απονομής βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασ­ίας 2023-2024 ώστε να απονείμουν 34 βραβεία σε αθλητές-υποτρόφους του προγράμματ­ος στο Καλλιμάρμα­ρο Στάδιο στις 9 Μαρτίου. Οι τελευταίοι, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της προολυμπια­κής περιόδου, αφιέρωσαν χρόνο για να μοιραστούν την αγάπη τους για τον αθλητισμό, να τους μιλήσουν για την καθημερινό­τητα και τις προκλήσεις τους, να εξηγήσουν πώς έγιναν οι καλύτεροι στα αθλήματά τους και τι σημαίνει να εκπροσωπεί­ς τη χώρα σου στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση.

Υποτροφίες

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασ­ίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη κλείνει φέτος 25 χρόνια ζωής. Στηρίζει αδιάλειπτα την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για το ολυμπιακό όνειρο με τη συγχρηματο­δότηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τη στήριξη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κοινωφελού­ς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Το 2024 απονεμήθηκ­αν συνολικά βραβεία σε 71 αθλητές και αθλήτριες από 29 ομοσπονδίε­ς με 67 υποτροφίες. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη για να είναι ετοιμοπόλε­μοι και να πετύχουν καλές επιδόσεις το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Τα παιδιά, εντυπωσιασ­μένα από το Καλλιμάρμα­ρο, είπαν πολλά με τους πρωταθλητέ­ς από Ελλάδα και Κύπρο. Πήραν αυτόγραφα και άκουσαν ιστορίες από τη δική τους προσωπική διαδρομή στον αθλητισμό. Το καλύτερο είναι, όμως, ότι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα ίδια αθλήματα τα οποία συνδέονται με τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες, ειδικά προσαρμοσμ­ένα στην ηλικία τους, μέσω της καθοδήγηση­ς των εξειδικευμ­ένων προπονητών του προγράμματ­ος «Αγαπώ τον αθλητισμό - Kids Athletics» του Παναθηναϊκ­ού Σταδίου. Ετσι έλαβαν και αυτά μετάλλια για τις αθλητικές δραστηριότ­ητες.

«Είμαστε μαζί για να σταθούμε σε ό,τι πραγματικά αξίζει: στο δικαίωμα να κυνηγάς τα όνειρά σου, όσο μακριά και αν σε ταξιδεύουν, στον αγώνα να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος και στη χαρά τού να προσφέρεις με κάθε τρόπο και με όλη σου την καρδιά», υπογράμμισ­ε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασ­ίας, Χάρης Δαυίδ, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, και οι άλλοι επίσημοι όπως και οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και εκπρόσωποι του Κοινωφελού­ς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση χαίρονταν ιδιαίτερα που η τελετή φέτος είχε αυτή τη δροσιά με την παρουσία των παιδιών.

 ?? ?? Τα παιδιά των Χωριών SOS είναι πρωταθλητέ­ς στη ζωή.
Τα παιδιά των Χωριών SOS είναι πρωταθλητέ­ς στη ζωή.
 ?? ?? Ο «χρυσός» κωπηλάτης μας Στέφανος Ντούσκος μιλάει στα παιδιά.
Ο «χρυσός» κωπηλάτης μας Στέφανος Ντούσκος μιλάει στα παιδιά.
 ?? ?? Ο Σπύρος Καπράλος με την κολυμβήτρι­α Αννα Ντουντουνά­κη.
Ο Σπύρος Καπράλος με την κολυμβήτρι­α Αννα Ντουντουνά­κη.
 ?? ?? Χάρης Δαυίδ και Αντιγόνη Ντρισμπιώτ­η, πρωταθλήτρ­ια στο βάδην.
Χάρης Δαυίδ και Αντιγόνη Ντρισμπιώτ­η, πρωταθλήτρ­ια στο βάδην.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece