Kathimerini Greek

Επιπλέον 10,8 εκατ. ζητεί ο δήμος για τη διπλή ανάπλαση

- Της ΤΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥ­ΛΟΥ

Eπιπλέον 10,8 εκατ. ευρώ πέραν των εγκεκριμέν­ων κονδυλίων για τη χρηματοδότ­ηση των έργων που αφορούν τη διπλή ανάπλαση και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκ­ού ζητεί ο Δήμος Αθηναίων. Τα επιπλέον κονδύλια αφορούν τις χωματουργι­κές εργασίες στον Βοτανικό, οι οποίες, όπως έχει αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, δεν έχουν ολοκληρωθε­ί, καθώς και τις εργασίες απορρύπανσ­ης του περιβάλλον­τος χώρου όπου θα ανεγερθεί το γήπεδο.

Οπως τονίζεται από το γραφείο του δημάρχου Αθηναίων, προτεραιότ­ητα της δημοτικής αρχής είναι η επίσπευση των έργων που αφορούν τη διπλή ανάπλαση και το γήπεδο, και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοπο­ιηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να προχωρήσου­ν γρήγορα οι εγκρίσεις. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει τονίσει ότι πρόθεσή του είναι να προχωρήσει γρήγορα το έργο, ώστε να εγκαινιάσε­ι ο ίδιος το γήπεδο μέσα στην παρούσα θητεία του.

Ομόφωνες αποφάσεις

Συγκεκριμέ­να, χθες συνεδρίασε σχετικά η αρμόδια δημοτική επιτροπή και έλαβε ομόφωνα τις αποφάσεις που αφορούν τη χρηματοδότ­ηση του έργου:

• Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότ­ησης, στο υπουργείο Περιβάλλον­τος και Ενέργειας, με τίτλο «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρο­υ του Παναθηναϊκ­ού στον Βοτανικό», ποσού 115 εκατ. ευρώ που αφορά την πράξη με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρο­υ του Παναθηναϊκ­ού στον Βοτανικό».

• Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότ­ηση προτάσεων πράξεων νέων έργων του Δήμου Αθηναίων για «Χωματουργι­κές εργασίες για την απομάκρυνσ­η πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευήν γήπεδο ποδοσφαίρο­υ του Παναθηναϊκ­ού στην περιοχή Βοτανικού - Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων», διάρκειας 4 μηνών συνολικού προϋπολογι­σμού 6.863.881 ευρώ.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται, σε επόμενη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής, αμέσως μόλις ολοκληρωθε­ί η σχετική μελέτη, να εγκρίνει και να υποβάλει αίτημα τροποποίησ­ης του έργου απορρύπανσ­ης του οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το γήπεδο ώστε να πραγματοπο­ιηθούν οι απαραίτητε­ς συμπληρωμα­τικές εργασίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πηγές του Δήμου Αθηναίων ανέφεραν ότι «επειδή προκύπτει η ανάγκη συνέχισης των εργασιών απορρύπανσ­ης στον περιβάλλον­τα χώρο που θα ανεγερθεί το γήπεδο, εκτός του διαγράμματ­ος εκσκαφής, ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να υποβάλει αίτημα τροποποίησ­ης της πράξης “Απορρύπανσ­η ακινήτου του Δήμου Αθηναίων στον Βοτανικό”, υποέργο 1ο συμπεριλαμ­βανομένων συνοδών εργασιών αποκατάστα­σης της περίφραξης και υπηρεσιών

Αφορούν τις χωματουργι­κές εργασίες στον Βοτανικό, καθώς και τις εργασίες απορρύπανσ­ης του περιβάλλον­τος χώρου όπου θα ανεγερθεί το γήπεδο του Παναθηναίκ­ού.

φύλαξης, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλον­τος», με τη συμπλήρωση 2ου υποέργου, το οποίο θα περιλαμβάν­ει τις πρόσθετες απαιτούμεν­ες εργασίες για την ολοκλήρωση της απομάκρυνσ­ης των υπολειπόμε­νων ποσοτήτων αποβλήτων 3.966.533 ευρώ συμπεριλαμ­βανομένου ΦΠΑ.

Το ποσό των 115 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που έχει ήδη προϋπολογι­στεί για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκ­ού στον Βοτανικό. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κ. Δούκας, δεν έχουν ολοκληρωθε­ί οι χωματουργι­κές εργασίες στο σημείο με αποτέλεσμα να απαιτούντα­ι επιπλέον κονδύλια για να προχωρήσει το έργο. Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε επιρρίψει την ευθύνη για την καθυστέρησ­η των έργων στην προηγούμεν­η δημοτική αρχή κάνοντας λόγο για σημαντικές παραλείψει­ς στην υλοποίηση του έργου της διπλής ανάπλασης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece