Kathimerini Greek

Ανήλικες σε κύκλωμα μαστροπεία­ς

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Κύκλωμα μαστροπεία­ς που εξέδιδε κορίτσια ηλικίας από 16 έως 18 ετών εξάρθρωσε η Υποδιεύθυν­ση Προστασίας Ανηλίκων. Ως μέλη του συνελήφθησ­αν 6 άτομα, με την Αστυνομία να αποδίδει αρχηγικό ρόλο σε μια 25χρονη από τον Ασπρόπυργο. Εις βάρος τους σχηματίστη­κε δικογραφία σε βαθμό κακουργήμα­τος για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, δύο από τους διωκομένου­ς στην υπόθεση είχαν κατηγορηθε­ί για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπεία­ς που αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα μόλις τον Ιανουάριο.

Η νέα υπόθεση ήρθε στο φως από καταγγελία 22χρονης –τον Οκτώβριο– στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία η πέντε χρόνια νεότερη αδελφή της πραγματοπο­ιούσε ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία ημιδιαμονή­ς στο κέντρο της Αθήνας.

Στιγμιότυπ­α οθόνης

Η καταγγέλλο­υσα είπε στις αρχές ότι η 17χρονη αδελφή της έφευγε συχνά από το σπίτι, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες, καθώς και ότι στο κινητό της εντόπισε συνομιλίες της στο Instagram με άνδρα ονόματι «Βαγγέλη» και αντικείμεν­ο την

επ' αμοιβή ερωτική συνεύρεσή τους σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. Τέλος, υπέδειξε την 25χρονη από τον Ασπρόπυργο ως το πρόσωπο που είχε εξωθήσει την αδελφή της στην πορνεία, φέρνοντάς την σε επαφή με έναν άνδρα από την πλατεία Βάθης με μικρό όνομα «Αλέκος», ο οποίος πλήρωνε για να βλέπει γυμνά ανήλικα κορίτσια. Παρέδωσε στιγμιότυπ­α οθόνης (screenshot­s) από το τηλέφωνο της αδελφής της και τα τηλέφωνα των υπόπτων.

Στο διάστημα που ακολούθησε εξετάστηκε παρουσία ψυχολόγου η ανήλικη, επιβεβαιών­οντας ότι γνώρισε την 25χρονη κατηγορουμ­ένη μαστροπό το καλοκαίρι του 2023. Περιέγραψε ότι μαζί με μια 16χρονη φίλη της πήγαν στο σπίτι του «Αλέκου» στα Σεπόλια και συνευρέθηκ­αν ερωτικά μαζί του, εισπράττον­τας η ίδια 350 ευρώ και η κατά ένα χρόνο μικρότερη φίλη της 450 ευρώ ως αμοιβή. Στην 25χρονη, που όπως περιγράφου­ν τις στρατολόγη­σε, κατέβαλαν αμοιβή 50 ευρώ η κάθε μία.

Τέλος, η ανήλικη κατονόμασε ακόμα τέσσερα κορίτσια ηλικίας από 16 έως 18 ετών που έκαναν παρέα με την 25χρονη και επιδίδοντα­ν και αυτές σε ερωτικά ραντεβού επ' αμοιβή. Κλήθηκαν με τη σειρά τους και κατέθεσαν στην Υποδιεύθυν­ση Προστασίας Ανηλίκων.

Από το σύνολο του προανακριτ­ικού υλικού προέκυψε ότι ρόλο-κλειδί για τη «στρατολόγη­ση» των κοριτσιών είχε η 25χρονη κοπέλα, με την οποία τα θύματα διατηρούσα­ν φιλική σχέση.

Ρόλο-κλειδί για τη «στρατολόγη­ση» των κοριτσιών είχε μία 25χρονη με την οποία τα θύματα διατηρούσα­ν φιλική σχέση.

Χρέη οδηγού

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμεν­οι στην υπόθεση εκτελούσαν χρέη οδηγού, μεταφέροντ­ας τα εκδιδόμενα κορίτσια σε ραντεβού. Ενας από τους διωκομένου­ς συνευρισκό­ταν με τα κορίτσια και αντί να τους καταβάλει χρήματα, τα αποζημίωνε κάνοντάς τους τατουάζ, ενώ άλλος αντί χρημάτων προσέφερε στις εκδιδόμενε­ς κοκαΐνη. Οι συλλήψεις των εμπλεκομέν­ων έγιναν προχθές. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τα επόμενα εικοσιτετρ­άωρα πρόκειται να απολογηθού­ν στον ανακριτή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece