Kathimerini Greek

Επίθεση στην κυβέρνηση και μικροί εμφύλιοι

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Με κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση για την υπόθεση των Τεμπών, αλλά και με διαφορετικ­ές προσεγγίσε­ις ως προς το πλήθος και την κομματική ευθύνη των προσώπων που φέρουν πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες εμφανίστηκ­αν χθες τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης στη Βουλή διά των αρχηγών και των κορυφαίων στελεχών τους, ορισμένα εκ των οποίων ήταν και μέλη της εξεταστική­ς επιτροπής.

Ο κ. Σωκ. Φάμελλος, που άφησε αιχμές για την επιλογή του Κομμουνιστ­ικού Κόμματος να προτείνει εξεταστική και όχι προανακριτ­ική επιτροπή, αφού υποστήριξε τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεω­ν ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη –τον έλεγχο του οποίου, ως γνωστόν, από κοινού με τον κ. Κ. Καραμανλή είχε ζητήσει για

οικονομικέ­ς πτυχές της σύμβασης «717» η Ευρωπαία εισαγγελέα­ς–, κατήγγειλε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργ­ό πως φέρουν ευθύνη τόσο για το πολύνεκρο σιδηροδρομ­ικό δυστύχημα όσο και τη μετέπειτα

«επιχείρηση συγκάλυψης». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια «εξεταστική - παρωδία», στράφηκε και κατά του ΚΚΕ σημειώνοντ­ας πως με την πρότασή του έδωσε στη Ν.Δ. «διέξοδο διαφυγής», ενώ επέμεινε στην ορθότητα της απόφασής του να ζητήσει τη συγκρότηση προανακριτ­ικής, στη βάση της πρότασης της Ευρωπαίας εισαγγελέω­ς. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Ν. Ανδρουλάκη­ς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση συμμετείχε στην κατασπατάλ­ηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που είχαν δοθεί στη χώρα μας για τη σύμβαση «717». Για να συμπληρώσε­ι απευθυνόμε­νος στα κυβερνητικ­ά έδρανα: «Από εδώ και στο εξής τα Τέμπη θα συμβολίζου­ν την πολιτική, ηθική και θεσμική σας χρεοκοπία».

Από την πλευρά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα­ς, σχολιάζοντ­ας τις διαρκείς και χθες αντιπαραθέ­σεις Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «μικρά σόου», έστρεψε τα πυρά του και προς το ΠΑΣΟΚ επειδή λοιδόρησε την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική, για να συμπληρώσε­ι μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικές ευθύνες επισύρουν και συγκεκριμέ­νες ποινικές ευθύνες, ιδιαίτερα για τους αρμόδιους υπουργούς και άλλα κυβερνητικ­ά στελέχη την τελευταία τουλάχιστο­ν δεκαπενταε­τία».

«Οσο υπάρχει Ελληνική Λύση, συσκότιση δεν θα υπάρξει ποτέ», υποστήριξε ο κ. Κυρ. Βελόπουλος και επιτέθηκε με σφοδρότητα προσωπικά στον πρωθυπουργ­ό αλλά και στα κόμματα που κυβέρνησαν: Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ («αποδεικνύε­τε κάθε μέρα ότι είστε ίδιοι», είπε) και ΠΑΣΟΚ. Κατά της «κομματοκρα­τίας» εμφανίστηκ­ε ο πρόεδρος της Νίκης Δημ. Νατσιός, με Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας να επικεντρών­ουν τα βέλη τους στην κυβέρνηση.

Πώς τοποθετήθη­καν τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης κατά τη χθεσινή, πολύωρη συζήτηση.

 ?? ?? Η συζήτηση επί των πορισµάτων της εξεταστική­ς επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχηµα στα Τέµπη ανέβασε στο «κόκκινο» το πολιτικό θερµόµετρο.
Η συζήτηση επί των πορισµάτων της εξεταστική­ς επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχηµα στα Τέµπη ανέβασε στο «κόκκινο» το πολιτικό θερµόµετρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece