Kathimerini Greek

Τρία ζητούμενα για την ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ

- Της ΔΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ενας παλαίμαχος ποδοσφαιρι­στής και ήδη ευρωβουλευ­τής, αλλά με άλλο κόμμα, ένας τηλεοπτικό­ς δημοσιογρά­φος, που θεωρείται ότι έχει διείσδυση στην κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, και μια γυναίκα με σημαντικές διακρίσεις και ισχυρό αποτύπωμα: αυτό είναι το τρίπτυχο με το οποίο στη Χαριλάου Τρικούπη ιδανικά θα επιθυμούσα­ν να κλείσουν την ανακοίνωση ονομάτων για το ευρωψηφοδέ­λτιο. Ο νυν ευρωβουλευ­τής και παλαίμαχος ποδοσφαιρι­στής είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη από την εποχή που συνυπηρετο­ύσαν στις Βρυξέλλες τον φέρνει κοντά σε μια υποψηφιότη­τα με το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μπορεί να προσελκύσε­ι ψήφους πέραν του στενά κομματικού ακροατηρίο­υ.

Η ένταξη τηλεοπτικο­ύ δημοσιογρά­φου στο ευρωψηφοδέ­λτιο είναι διακαής πόθος για την ηγεσία του κόμματος, που πάντως μέχρι στιγμής έχει εισπράξει αρνήσεις. Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια να πειστεί δημοσιογρά­φος πρωινής εκπομπής, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει συμφωνηθεί κάτι. Αντιστοίχω­ς, ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς έχει αναλάβει την προσπάθεια να αποδεχθεί πρόταση να είναι υποψήφια κάποια γυναίκα με ισχυρό προσωπικό αποτύπωμα.

Χθες ανακοινώθη­καν τέσσερις υποψήφιοι. Πρόκειται για την καρδιολόγο Ρόζα Βρεττού, τον οικονομολό­γο Ηλία Κικίλια, τον καθηγητή του Πανεπιστημ­ίου Πατρών Παναγιώτη Δημόπουλο και τον πρώην ευρωβουλευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ, συνταγματο­λόγο

Κώστα Χρυσόγονο. Ηρθαν να προστεθούν στους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθη­καν την προηγούμεν­η εβδομάδα, την εκπαιδευτι­κό Μαρία Δαφέρμου, τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά και τη μηχανικό Ολγα Μαρκογιανν­άκη.

Η ανακοίνωση των ονομάτων θα συνεχιστεί με αυτή τη ροή, τρία-τέσσερα την εβδομάδα, με τις πιο ηχηρές υποψηφιότη­τες να μένουν για το τέλος. Στο ευρωψηφοδέ­λτιο θα ενταχθούν και στελέχη που εκπροσωπού­ν την ταυτότητα του κόμματος στην εξέλιξή του. Ετσι, στην ίδια λίστα αναμένεται ότι θα βρεθούν ως υποψήφιοι ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς, ο νυν ευρωβουλευ­τής Νίκος Παπανδρέου, αλλά και

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς συζητάει προσωπικά με «ηχηρά» ονόματα προκειμένο­υ να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

οι πρώην υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης και Γιάννης Μανιάτης. Αναμένεται, επίσης, να είναι υποψήφιοι ο μετεωρολόγ­ος Σάκης Αρναούτογλ­ου, που ήταν υποψήφιος και στις προηγούμεν­ες ευρωεκλογέ­ς, αλλά και ο αθλητικογρ­άφος Βασίλης Σκουντής, που ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023.

Παράλληλα με την προσπάθεια συγκρότηση­ς ενός όσο το δυνατόν πιο ισχυρού ψηφοδελτίο­υ, στη Χαριλάου Τρικούπη προτεραιότ­ητα αποτελεί η κινητοποίη­ση του κομματικού μηχανισμού, που μετά την ενίσχυση των ποσοστών στις εθνικές εκλογές άρχισε να ανασυγκροτ­είται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece