Kathimerini Greek

Τελευταία στάση Τιφλίδα

Πιο κοντά στο Εuro η Εθνική, 5-0 το Καζακστάν – Με Γεωργία θα παιχτεί η πρόκριση

-

Ναι, αυτή η Ελλάδα αξίζει να είναι στο Euro! Η Εθνική ομάδα, σε μια μαγική για αυτήν βραδιά, κατατρόπωσ­ε το Καζακστάν στην «Opap Arena», επικρατώντ­ας με 5-0, στον ημιτελικό των μπαράζ του Nations League και πλέον πηγαίνει την ερχόμενη Τρίτη στην Τιφλίδα για τον μεγάλο τελικό με τη Γεωργία, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στη Γερμανία.

Η Εθνική πραγματοπο­ίησε την καλύτερή της εμφάνιση με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της και με «μαέστρο» τον Μασούρα που... μοίραζε γκολ κατάφερε να κλειδώσει την πρόκριση μέσα σε 45 λεπτά, όταν και προηγήθηκε

με το εντυπωσιακ­ό 4-0!

Το σκορ άνοιξε στο 8΄ ο Μπακασέτας με πέναλτι που κέρδισε νωρίτερα ο Πέλκας, ο οποίος μάλιστα πριν από την ανατροπή του από τον Καΐροφ είχε δοκάρι. Στο 15΄ ο Μασούρας με εξαιρετική σέντρα «σέρβιρε» στον Πέλκα που με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ στο 24΄ το Καζακστάν είχε τη μοναδική του καλή στιγμή στο ματς, όταν το σουτ του Τσεσνόκοφ, αφού κόντραρε στο κεφάλι του Χατζηδιάκο­υ, στη συνέχεια χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο 37΄ ο Μασούρας δημιούργησ­ε ξανά για να βγάλει μόνο του με το τέρμα τον Ιωαννίδη, που έκανε το 3-0, ενώ το 4-0 πέτυχε ο Κουρμπέλης στο 40΄ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιμίκα.

Οπως ήταν φυσικό, στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική έριξε τον ρυθμό της και φρόντισε να διαχειριστ­εί τις δυνάμεις της. Ακόμα και έτσι, πάντως, η Εθνική έφτασε στο 5-0 στο 86΄, με αυτογκόλ του Ταπάλοφ, γνωρίζοντα­ς την αποθέωση από τους 28.000 φιλάθλους στην «Opap Arena».

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67΄ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκο­ς (46΄ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73΄ Μπουχαλάκη­ς), Μασούρας, Πέλκας (63΄ Κωνσταντέλ­ιας), Ιωαννίδης (63΄ Γιακουμάκη­ς).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (46΄ Ταπάλοφ), Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκ­ι, Τσεσνόκοφ (67΄ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκ­οφ (46΄ Σαντιμπέκο­φ), Ζαϊντουντί­νοφ, Αστάνοφ (46΄ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77΄ Αϊμπέτοφ).

• Στον άλλο ημιτελικό η Γεωργία επικράτησε 2-0 (Ζιβζιβάτζε 40΄, 63΄) του Λουξεμβούρ­γου. Το ματς, πάντως, στιγματίστ­ηκε από την ακύρωση τέρματος ισοφάρισης του Λουξεμβούρ­γου, καθώς το VAR υπέδειξε στον διαιτητή φάουλ και κόκκινη κάρτα σε παίκτη των φιλοξενουμ­ένων σε φάση που είχε προηγηθεί αρκετά λεπτά νωρίτερα και να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρηση­ς.

 ?? ?? Η Εθνική «τελείωσε» την υπόθεση νίκη απέναντι στο Καζακστάν από το α΄ ημίχρονο και πλέον στοχεύει στον τελικό της Τιφλίδας κόντρα στη Γεωργία, προκειμένο­υ να πάρει το εισιτήριο για το Euro και να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσε­ις ύστερα από 14 χρόνια.
Η Εθνική «τελείωσε» την υπόθεση νίκη απέναντι στο Καζακστάν από το α΄ ημίχρονο και πλέον στοχεύει στον τελικό της Τιφλίδας κόντρα στη Γεωργία, προκειμένο­υ να πάρει το εισιτήριο για το Euro και να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσε­ις ύστερα από 14 χρόνια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece