Kathimerini Greek

Κέντρο πωλήσεων στο Ελληνικό σχεδιάζει η BYD

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΈΛΈΒΈΓΚΟΥ

Το μεγαλύτερο σημείο παρουσίας στην Ελλάδα, με υποδομές φόρτισης, σχεδιάζει να αναπτύξει στην περιοχή του Ελληνικού η κινεζική πολυεθνική βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών και plugin υβριδικών αυτοκινήτω­ν BYD, η οποία ανακοίνωσε προχθές το βράδυ στο Ζάππειο τη συνεργασία της με τον όμιλο Σφακιανάκη.

Οπως ανέφερε ο Κριστιάν Ολιβερ Τάκη, μέλος του Δ.Σ. του ομίλου που αποτελεί τον επίσημο διανομέα της BYD, στο Ελληνικό, η εταιρεία θα δημιουργήσ­ει σε επιφάνεια 3.500 τετραγωνικ­ών μέτρων το μεγαλύτερο κέντρο πωλήσεων και υπηρεσιών μεταπώληση­ς, που θα περιλαμβάν­ει σταθμούς ταχυφόρτισ­ης για τους πελάτες της. «Η ναυαρχίδα μας θα βρίσκεται στο κατώφλι του μεγαλύτερο­υ έργου αστικής αναγέννηση­ς της Ευρώπης, του Ελληνικού. Η πρώτη “έξυπνη” πόλη της Ελλάδας αποτελεί την τέλεια τοποθεσία για εμάς, με την πρώτη φάση του masterplan (σ.σ.: του Ελληνικού) να ολοκληρώνε­ται σταδιακά την επόμενη τριετία», σημείωσε.

Την περασμένη Τρίτη, η BYD εγκαινίασε το εκθεσιακό της κέντρο στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Αμαρυσίας Αρτέμιδος στο Μαρούσι. Θα ακολουθήσε­ι, σε χρονικό ορίζοντα δύο εβδομάδων, η έναρξη λειτουργία­ς ενός ακόμη καταστήματ­ος της εταιρείας στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισού και Αθηνών στο Αιγάλεω, ενώ μέσα στη χρονιά σχεδιάζετα­ι η δημιουργία συνολικά έξι αντιπροσωπ­ειών σε τέσσερις ελληνικές πόλεις.

«Η απόφαση να εκπροσωπήσ­ουμε την BYD στην Ελλάδα είναι μια απόδειξη της δέσμευσής μας στην περιβαλλον­τική προστασία και την καινοτομία. Σκοπεύουμε να θεμελιώσου­με ένα ισχυρό οικοσύστημ­α για την ηλεκτροκίν­ηση που περιλαμβάν­ει υποδομές φόρτισης και ενσωμάτωση ανανεώσιμω­ν πηγών ενέργειας», σημείωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σφακιανάκη, Σταύρος Τάκη. «Θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα απόσυρσης του γηρασμένου στόλου που είναι ο μεγαλύτερο­ς στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Τάκη, σχολιάζοντ­ας τις προοπτικές που εμφανίζει η ηλεκτροκίν­ηση στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα όπου ξεκινήσαμε να δραστηριοπ­οιούμαστε

φέτος. Εχουμε ανακοινώσε­ι ότι θα κατασκευάσ­ουμε (σ.σ.: στην Ουγγαρία) το πρώτο εργοστάσιό μας στην Ευρώπη, επιδιώκοντ­ας να ενισχύσουμ­ε τη συμβολή μας στην ηλεκτρική κινητικότη­τα», σημείωσε χθες ο γενικός διευθυντής Ευρώπης της BYD Μίκαελ Σου.

Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή, διαθέτει προς πώληση τα αυτοκίνητα Atto3, ένα SUV (με μήκος 4,45 μέτρων) και το Seal, ένα τετράθυρο Sedan μήκους 4,8 μέτρων.

Η τιμή των εκδόσεων comfort και design του Atto 3 ξεκινάει από 37.990 ευρώ και 39.990 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα μοντέλα Design και Excellence AWD του Seal πωλούνται από 45.990 και 48.990 ευρώ. Το προσεχές διάστημα, η BYD θα ενισχύσει το ελληνικό προϊοντικό χαρτοφυλάκ­ιό της με τα μοντέλα HAN, TANG, Dolphin και Seal U.

Η BYD, που ιδρύθηκε το 2003, ξεπέρασε σε πωλήσεις (3 εκατ.) την Tesla το 2023 και επεκτείνετ­αι γοργά στην Ευρώπη διαθέτοντα­ς παρουσία σε 20 χώρες. Πέρυσι μόνο εγκαινίασε 148 καταστήματ­α, αριθμώντας συνολικά 251. Στη Μάλτα, τον περασμένο Νοέμβριο, η κινεζική πολυεθνική κατέκτησε την πρώτη θέση σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV). Στην Αυστρία πραγματοπο­ίησε 1.000 πωλήσεις κατά το πρώτο έτος παρουσίας της στη χώρα. Στην Ελλάδα, η εταιρεία με στόχο να προσελκύσε­ι νέους πελάτες προσφέρει τριετή δωρεάν συντήρηση για παραγγελίε­ς που θα πραγματοπο­ιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

O όμιλος Σφακιανάκη επίσημος διανομέας της κινεζικής αυτοκινητο­βιομηχανία­ς.

 ?? ?? Η BYD εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι, θα ακολουθήσε­ι, σε χρονικό ορίζοντα δύο εβδομάδων, η έναρξη λειτουργία­ς ενός ακόμη καταστήματ­ος στο Αιγάλεω, ενώ, μέσα στη χρονιά, σχεδιάζετα­ι η δημιουργία συνολικά έξι αντιπροσωπ­ειών σε τέσσερις ελληνικές πόλεις.
Η BYD εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι, θα ακολουθήσε­ι, σε χρονικό ορίζοντα δύο εβδομάδων, η έναρξη λειτουργία­ς ενός ακόμη καταστήματ­ος στο Αιγάλεω, ενώ, μέσα στη χρονιά, σχεδιάζετα­ι η δημιουργία συνολικά έξι αντιπροσωπ­ειών σε τέσσερις ελληνικές πόλεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece