Kathimerini Greek

«Πάγος» ΣΥΡΙΖΑ στον Πέτρο Παππά για τις καταλήψεις

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Η δήλωση του Πέτρου Παππά στο Attica TV ότι προφανώς θα πρέπει να μπαίνει η Αστυνομία στα πανεπιστήμ­ια όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις», αποτέλεσε ένα από τα θέματα συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε μετά από αρκετές ημέρες στην Κουμουνδού­ρου. Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρ­ης, Διονύσης Τεμπονέρας και ο γραμματέας της νεολαίας Κώστας Παναγιωτόπ­ουλος φέρονται να επισήμαναν πως από τη στιγμή που το κόμμα είχε στηρίξει τις κινητοποιή­σεις των φοιτητών, δεν μπορεί ο βουλευτής να εκφράζει απόψεις που δεν συμβαδίζου­ν με τις θέσεις της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον είχε προλάβει η Νέα Αριστερά, η οποία είχε καταδικάσε­ι από την Πέμπτη τις δηλώσεις του κ. Παππά υποστηρίζο­ντας πως παρέχει στον πρωθυπουργ­ό «άλλοθι από τα αριστερά». Στη συνεδρίαση ειπώθηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιή­σεις ενάντια στο νομοσχέδιο που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματο­ς». Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ζητήθηκε από τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, να επικοινωνή­σει με τον βουλευτή.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία­ς επιβεβαίωσ­ε πλήρως το ρεπορτάζ της «Κ» των προηγούμεν­ων ημερών για τον «οδικό χάρτη» που θα ακολουθηθε­ί για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδε­λτίου. Αυτό που ειπώθηκε μέσα στη σύσκεψη είναι πως 35 θέσεις θα καλυφθούν από τις προκριματι­κές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υβριδικά στις 14 Απριλίου. Οι δύο νυν ευρωβουλευ­τές, Κώστας Αρβανίτης και Ελενα Κουντουρά, θα ενταχθούν στην τελική λίστα αυτομάτως, ενώ πέντε υποψήφιοι θα οριστούν στο ψηφοδέλτιο από τον Στέφανο Κασσελάκη. Το πράσινο φως είχε δοθεί στον πρόεδρο του κόμματος από το Εκτελεστικ­ό Γραφείο πριν παρουσιαστ­εί στη Θήβα.

Στις προκριματι­κές κάλπες θα λάβουν μέλος περίπου 400 άτομα, τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να κατέβουν. Αποφασίστη­κε πως θα ισχύσει ποσόστωση ανά περιοχή ανάλογα με τον πληθυσμό. Για παράδειγμα, η Αττική θα έχει στη λίστα 12

Ο βουλευτής του κόμματος είχε υποστηρίξε­ι ότι η Αστυνομία θα πρέπει να μπαίνει στα πανεπιστήμ­ια όταν συντελούντ­αι παράνομες πράξεις.

από τους 42 υποψηφίους συνολικά. Στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδε­λτίου, που θα γίνει και ηλεκτρονικ­ά μέσω του iSYRIZA, θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος, και συνεπώς θα στηθούν δύο διαφορετικ­ές κάλπες. Μέλη και φίλοι που θα επιλέξουν τη διά ζώσης ψηφοφορία θα έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν την ίδια ημέρα.

Στην Π.Γ. αποφασίστη­κε η δημιουργία μιας «task force» που, όπως ορίστηκε, «θα παρακολουθ­εί ζητήματα διαβλητότη­τας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικ­ής περιόδου, καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece