Kathimerini Greek

Το τελευταίο βήμα, το πιο δύσκολο

- Tου γιαννΗ ΚουΚουΛα gianniskou­koulas@hotmail.com

Να λοιπόν η «άνοιξη» του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, που είχε αρχίσει µε τους «ερυθρόλευκ­ους» πιτσιρικάδ­ες και συνεχίστηκ­ε µε τις προκρίσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυµπιακού, είχε συνέχεια. Το πρώτο βήµα της Εθνικής µας προς την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµα­τος ήταν εντυπωσιακ­ό.

Δεν είναι µόνο η «πεντάρα» µε το Καζακστάν, αλλά η όλη απόδοσή της, που δίνει την εντύπωση πως, έστω και στην έδρα του αντιπάλου της, µπορεί να πάρει την πρόκριση. Σίγουρα η Γεωργία δεν είναι... σάκος του µποξ και ο βαθµός δυσκολίας είναι πολύ µεγαλύτερο­ς.

αυτή η οµάδα πείθει πλέον ότι µπορεί να παίρνει το αποτέλεσµα, όχι περιµένοντ­ας «δώρα» από τον αντίπαλο, αλλά επιβάλλοντ­ας εκείνη τα «θέλω» της. Και αυτό είχαµε πολλά χρόνια να το δούµε.

όµως από το αγωνιστικό, υπάρχει και το πολύ καλό κλίµα στις σχέσεις των διεθνών. Ρόλο σε αυτό έχει παίξει πως πολλοί αγωνίζοντα­ι σε

οµάδες του εξωτερικού, γεγονός που εξάλειψε τη συλλογική «κόντρα». Ωστόσο και όσοι είναι αντίπαλοι στο ελληνικό πρωτάθληµα, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βάλει στην άκρη τις οµάδες που αντιπροσωπ­εύουν.

Στις τρεις ηµέρες που αποµένουν µέχρι τη σέντρα στην Τιφλίδα, δεν πρέπει τίποτα να αλλάξει σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργία­ς στην οικογένεια της Εθνικής. Ο Πογιέτ πρέπει να κρατήσει αποµονωµέν­ους από τους εξωτερικού­ς παράγοντες τους διεθνείς και ο ίδιος να κλείσει τα αυτιά του σε διάφορους... συµβουλάτο­ρες.

είναι δεδοµένο πως οι εκάστοτε παρατρεχάµ­ενοι, στις επιτυχίες θέλουν µερίδιο για τον εαυτόν τους από αυτές. Και όταν έρθει η πρώτη αποτυχία, εξαφανίζον­ται πρώτοι σαν τα... ποντίκια όταν το πλοίο βουλιάζει. Και ουδείς φίλαθλος θέλει να ζήσει ένα «ναυάγιο», λίγο πριν το πλοίο φτάσει στο λιµάνι του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece