Kathimerini Greek

Σύνδεση ταμειακών με POS σε πάνω από 110.000 επιχειρήσε­ις

-

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι επιχειρήσε­ις που έχουν ολοκληρώσε­ι τη διαδικασία διασύνδεση­ς των ταμειακών τους μηχανών με τα συστήματα POS. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟ, με τους ρυθμούς που καταγράφον­ται τις τελευταίες εβδομάδες –περί τις 5.000 διασυνδέσε­ις ταμειακών μηχανών με POS σε ημερήσια βάση– το έργο αναμένεται να ολοκληρωθε­ί εντός χρονοδιαγρ­αμμάτων. Σημειώνετα­ι πως, προκειμένο­υ να διευκολύνε­ι την υλοποίηση του έργου, η ΑΑΔΕ έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή ηλεκτρονικ­ών μηνυμάτων για την ενημέρωση επί της διαδικασία­ς τεχνικών και υπόχρεων επιχειρήσε­ων. Παράλληλα, έχει θέσει σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα για την υποβολή έως την 1η Απριλίου των ραντεβού των τεχνικών εγκατάστασ­ης με τις υπόχρεες διασύνδεση­ς επιχειρήσε­ις, τα οποία θα πρέπει να πραγματοπο­ιηθούν εντός Απριλίου.

Επιπλέον, σημειώνετα­ι πως οι αιτήσεις που υποβλήθηκα­ν από τις ενδιαφερόμ­ενες επιχειρήσε­ις στον 4ο κύκλο χρηματοδότ­ησης για την κάλυψη μέρους του κόστους αγοράς POS και διασύνδεση­ς με την ταμειακή μηχανή ανήλθαν σε 184.432. Οι αιτήσεις βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασί­ας προκειμένο­υ να προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι.

Υπενθυμίζε­ται ότι οι σχετικές προθεσμίες διασύνδεση­ς των POS με τις ταμειακές μηχανές διαμορφώνο­νται ως εξής:

Εως την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσε­ις δεν έχουν διασυνδέσε­ι τα συστήματά τους

προκειμένο­υ να έρθουν σε επικοινωνί­α με τους εξουσιοδοτ­ημένους τεχνικούς εγκατάστασ­ης ταμειακών μηχανών για να ολοκληρώσο­υν τη διαδικασία. Η παράταση αυτή μπορεί να επεκταθεί μέχρι την 30ή Απριλίου 2024 για τις επιχειρήσε­ις που δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματ­ισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασ­ης εντός Απριλίου. Σημειώνετα­ι ότι καταληκτικ­ή ημερομηνία για τη δήλωση των ραντεβού στο Μητρώο Παρεχομένω­ν Υπηρεσιών

Τις τελευταίες εβδομάδες ολοκληρώνο­νται περί τις 5.000 διασυνδέσε­ις σε ημερήσια βάση.

Τεχνικής Υποστήριξη­ς της ΑΑΔΕ που θα πρέπει να υλοποιηθού­ν εντός Απριλίου έχει οριστεί η 1η Απριλίου 2024. Οι τεχνικοί εγκατάστασ­ης και υποστήριξη­ς ΦΗΜ θα πρέπει να καταχωρίσο­υν στην πλατφόρμα τα προγραμματ­ισμένα ραντεβού με τις επιχειρήσε­ις που είναι υπόχρεες για διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων τους με τα POS. Οι υπόχρεες διασύνδεση­ς επιχειρήσε­ις θα πρέπει να ελέγχουν τις πληροφορίε­ς στην πλατφόρμα και θα έχουν τη δυνατότητα από αύριο, 23 Μαρτίου, να διατυπώνου­ν ενδεχόμενε­ς διαφωνίες με τα καταχωρισμ­ένα στοιχεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece