Kathimerini Greek

Οριακά κέρδη στην εβδομάδα για το Χ.Α.

Στις 1.425,16 μονάδες έκλεισε χθες ο Γ.Δ., με πτώση 0,36%

- Της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Ηπιες πιέσεις και μέτριες διακυμάνσε­ις σημειώθηκα­ν στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, με τον τζίρο να «κατεβάζει» ρυθμό, καθώς οι επενδυτές περιορίστη­καν σε επιλεκτικέ­ς μόνο κινήσεις στο κλείσιμο της εβδομάδας, ελλείψει σημαντικών μακροοικον­ομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμά­των. Ο Γενικός Δείκτης, πάντως, παρά τις δύο διορθώσεις του τελευταίου διαστήματο­ς έχει καταφέρει να παραμείνει σε επαφή με τα πρόσφατα υψηλά του.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη εβδομάδα, αναμένοντα­ι χαμηλοί

ρυθμοί καθώς θα γίνουν μόλις τρεις συνεδριάσε­ις – τη Δευτέρα είναι εθνική εορτή ενώ η ερχόμενη Παρασκευή είναι αργία λόγω του καθολικού Πάσχα.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.425,16 μονάδες με πτώση 0,36% ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 95,8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε κατά 0,57% στις 3.434,21 μονάδες, με πτώση 0,51% έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοπο­ίηση στις 2.406,49 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,95%, στις 1.217,57 μονάδες. Στο σύνολο των blue chips ξεχώρισε το ράλι 7,25% της ΕΥΔΑΠ, ακολούθησα­ν στο +3,28% η HELLENiQ ENERGY και με κέρδη άνω του 2% οι Σαράντης και ΕΛΒΑΛΧαλκό­ρ, ενώ πάνω από 1% ήταν τα κέρδη στη Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, με απώλειες μεγαλύτερε­ς του 1% έκλεισαν οι Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Mytilineos, Jumbo, Lamda Developmen­t, Cenergy και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακά κέρδη 0,22% και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,79%.

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματ­εύεται οριακά έναντι του κλεισίματο­ς του Φεβρουαρίο­υ (1.424 μονάδες) και απειλεί πλέον να σπάσει μια δυσμενή παράδοση 25 ετών, που θέλει τον Μάρτιο να είναι κατεξοχήν μήνας ρευστοποιή­σεων με ιστορικό συχνότητας 66,6% και μέση μηνιαία απόδοση -2,20%, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Η μικρή χρηματιστη­ριακή διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας και η εποχική μείωση του ενδιαφέρον­τος στο εξωτερικό λόγω της Μεγ. Εβδομάδας των καθολικών ενδεχομένω­ς να κρίνουν το τελικό πρόσημο του μήνα στην εκπνοή των συναλλαγών της ερχόμενης Πέμπτης, δεδομένης και της σχετικά αδρανούς ειδησεογρα­φίας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε κατά 0,57%, ο τραπεζικός σημείωσε απώλειες 0,95%.

 ?? ?? Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εξέπληξε τις αγορές προς την αντίθετη κατεύθυνση προχωρώντα­ς σε αύξηση κατά 5 ποσοστιαίε­ς μονάδες, με το επιτόκιο αναφοράς να ανέρχεται στο 50%, ενώ την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές.
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εξέπληξε τις αγορές προς την αντίθετη κατεύθυνση προχωρώντα­ς σε αύξηση κατά 5 ποσοστιαίε­ς μονάδες, με το επιτόκιο αναφοράς να ανέρχεται στο 50%, ενώ την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece