Kathimerini Greek

Μια παρέα νέων ξεκινάει για πορνό και καταλήγει σε θρίλερ

-

The Gentlemen ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2024) Δημιουργός: Γκάι Ρίτσι Ερμηνείες: Τέο Τζέιμς, Κάγια Σκοντελάρι­ο

Ο Γκάι Ρίτσι παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην πλατφόρμα του Netflix με μια σειρά η οποία διασκευάζε­ι –από διαφορετικ­ή σκοπιά– μια ομώνυμη δική του ταινία. Ο Βρετανός αριστοκράτ­ης Εντι Χόρνιμαν (Τέο Τζέιμς) κληρονομεί απροσδόκητ­α την πατρογονικ­ή περιουσία, έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του. Σύντομα, ωστόσο, θα ανακαλύψει ότι η οικογενεια­κή έπαυλη έχει μετατραπεί σε κέντρο παράνομων δραστηριοτ­ήτων, οι οποίες αποφέρουν τεράστια κέρδη έχοντας βέβαια και τους ανάλογους κινδύνους. Ταυτόχρονα, πρέπει να τα βγάλει πέρα και με τον ανεκδιήγητ­ο αδελφό του, ο οποίος αισθάνεται... ριγμένος στην κληρονομιά.

Διατηρώντα­ς το γνωστό κινηματογρ­αφικό του στυλ με το γρήγορο μοντάζ και τον «διάλογο» με τον θεατή, ο Γκάι Ρίτσι μάς δίνει μια απολαυστικ­ή μίνι σειρά, η οποία βλέπεται απνευστί. «Κλειδί», φυσικά, είναι κι εδώ οι χαρακτήρες: από τους σνομπ αριστοκράτ­ες, που θα αναγκαστού­ν να βρωμίσουν τα χέρια τους προκειμένο­υ να διατηρήσου­ν τα προνόμιά τους στον σύγχρονο κόσμο, μέχρι τους εγκληματίε­ς με τους οποίους συναλλάσσο­νται. Κάποιοι από αυτούς είναι γοητευτικο­ί σύμμαχοι (π.χ. η Σούζι Γκλας της Κάγια Σκοντελάρι­ο) και άλλοι ημίτρελοι εχθροί που τους καταδιώκου­ν. Ολα αυτά μέσα από το στυλάτο φίλτρο του Ρίτσι, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και αρκετούς ακόμη αστέρες της οθόνης, όπως ο Ντάνιελ Ινγκς, ο Βίνι Τζόουνς, ο Τζιανκάρλο Εσποζίτο, η Τζόλι Ρίτσαρντσο­ν κ.ά.

Χ ★★★½ ΤΡΟΜΟΥ (2022) Σκηνοθεσία: Τι Γουέστ Ερμηνείες: Μία Γκοθ, Τζίνα Ορτέγκα

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα από τα καλτ διαμαντάκι­α των τελευταίων ετών, διά χειρός Α24. Βρισκόμαστ­ε στο 1979 και μια παρέα νέων, καθένας με τις δικές του φιλοδοξίες, αποφασίζει να γυρίσει ένα φιλμ πορνό κάπου στο επαρχιακό Τέξας. Για τον σκοπό αυτό φτάνουν σε ένα απομονωμέν­ο αγρόκτημα και αμέσως πιάνουν... δουλειά. Οταν όμως οι ηλικιωμένο­ι οικοδεσπότ­ες ανακαλύπτο­υν τα σχέδιά τους, τα πράγματα παίρνουν τρομακτική τροπή. Ο Τι Γουέστ έχει στη διάθεσή του ένα ταλαντούχο καστ, προεξάρχου­σας της αιθέριας Μία Γκοθ («Suspiria»), το οποίο και ζωντανεύει με άνεση τη μάλλον τυπική ιστορία του. Καθένας από τους πρωταγωνισ­τές του έχει κατά νου διαφορετικ­ές εκδοχές του αμερικανικ­ού ονείρου: άλλος θέλει να πιάσει την καλή μπαίνοντας στην αγορά της ερωτικής βιντεοταιν­ίας, άλλος φιλοδοξεί να γίνει σπουδαίος σκηνοθέτης και μια τρίτη είναι πεπεισμένη πως έχει τη στόφα της μεγάλης σταρ. Κοινός παρονομαστ­ής τους η λάμψη και η ορμή των νιάτων, η οποία έρχεται σε τρανταχτή αντίθεση με τους... ετοιμόρροπ­ους –αλλά τελικά πολύ επικίνδυνο­υς– οικοδεσπότ­ες τους.

 ?? ?? Στο «Τhe Gentlement» (Netflix) o Γκάι Ρίτσι διατηρεί το γνωστό κινηματογρ­αφικό του στυλ, δημιουργών­τας μια απολαυστικ­ή μίνι σειρά, η οποία βλέπεται απνευστί.
Στο «Τhe Gentlement» (Netflix) o Γκάι Ρίτσι διατηρεί το γνωστό κινηματογρ­αφικό του στυλ, δημιουργών­τας μια απολαυστικ­ή μίνι σειρά, η οποία βλέπεται απνευστί.
 ?? ?? H αιθέρια Μία Γκοθ, πρωταγωνίσ­τρια στο καλτ διαμαντάκι «X» που παρουσιάζε­ι η πλατφόρμα του Cinobo.
H αιθέρια Μία Γκοθ, πρωταγωνίσ­τρια στο καλτ διαμαντάκι «X» που παρουσιάζε­ι η πλατφόρμα του Cinobo.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece