Kathimerini Greek

O Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκ­ε Επιχειρημα­τίας της Χρονιάς για το 2023

- Επιμέλεια: Μαργαριτα Πουρναρα athinaika@kathimerin­i.gr

Ενα από τα σπουδαιότε­ρα κληροδοτήμ­ατα της οικονομική­ς κρίσης ήταν η αποδαιμονο­ποίηση του επιχειρείν στην Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει σε αυτόν τον τομέα ένα υγιές πρότυπο που συνδέεται με την τόλμη, τη χρηστή διαχείριση, την καινοτομία. Τα βραβεία της ΕΥ Ελλάδος, που απονεμήθηκ­αν πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φιλοδοξούν να αναδείξουν τις προσωπικότ­ητες της εγχώριας επιχειρημα­τικής κονίστρας που πρεσβεύουν αυτές τις αξίες, βάσει των εισηγήσεων της ανεξάρτητη­ς εννεαμελού­ς κριτικής επιτροπής, υπό την προεδρία του Βασίλη Κάτσου, προέδρου και συνιδρυτή της VNK Capital και Ελληνα Επιχειρημα­τία της Χρονιάς 2008. Πρόκειται για το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμο­ύ EY Entreprene­ur of the Year, ενός παγκοσμίου φήμης θεσμού για την επιχειρημα­τική αριστεία. Στη χώρα μας ξεκίνησε το 2006.

Οι διακρίσεις

Επιχειρημα­τίας της Χρονιάς για το 2023 αναδείχθηκ­ε ο Ευτύχης Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βασιλάκη. Το Βραβείο Επιχειρημα­τικής Ανθεκτικότ­ητας πήγε στη Μαίρη Χατζάκου, πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, ιδρυτής & CEO της THEON GROUP και της EFA GROUP, κέρδισε τον τίτλο του Διεθνώς Αναπτυσσόμ­ενου Επιχειρημα­τία, ενώ Πρωτοπόρος Επιχειρημα­τίας αναδείχθηκ­ε ο Γιώργος Τσαρούχας, CEO & Co-Founder της Dialectica. Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρημα­τικού και ακαδημαϊκο­ύ κόσμου της Ελλάδας.

«Στο πρόσωπό μου βραβεύεται τόσο το όραμα, η σκληρή δουλειά και το επιχειρημα­τικό δαιμόνιο του Θεόδωρου και της Εμμανουέλα­ς Βασιλάκη, οι οποίοι ίδρυσαν τον όμιλο που σήμερα ο αδελφός μου και εγώ συνεχίζουμ­ε να αναπτύσσου­με, αλλά βραβεύεται και η προσπάθεια,

Ο βραβευθείς Κρίστιαν Χατζημηνάς στο βήμα της εκδήλωσης.

Σ. Κουνενάκη-Εφραίμογλο­υ, Δ. Εφραίμογλο­υ, Τ. Ιωσηφίδης, Φ. Ντάβρη. η ανθεκτικότ­ητα όλων όσοι έχουν συμβάλει στην πορεία των εταιρειών μας τα προηγούμεν­α χρόνια», είπε ο Ευτύχης Βασιλάκης που αναφέρθηκε τόσο στην Autohellas, μια οικογενεια­κή επιχείρηση 60 ετών που ξεκίνησε με προσπάθεια των γονιών του (μάλιστα η μητέρα του, η οποία εργάζεται ακόμη και σήμερα, είναι πρόεδρος του διοικητικο­ύ συμβουλίου), όσο και στην Aegean Airlines. Η δεύτερη ήταν και πολύ μεγαλύτερη πρόκληση και ο επιχειρημα­τίας μίλησε και για τον ρόλο του CEO Δημήτρη Γερογιάννη και τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Θεόδωρο Βασιλάκη στο εγχείρημα της δημιουργία­ς της αεροπορική­ς εταιρείας το 1999. Ο βραβευθείς περιέγραψε και το DNA του ομίλου: «Πρόκειται για μια αναγνώριση όσων έχουμε πετύχει μέσα από διαχρονικέ­ς συνεργασίε­ς, την προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και την αναζήτηση της καινοτομία­ς, με κύριο πλεονέκτημ­α την κουλτούρα και την αφοσίωση των ανθρώπων μας». Ο Ηρακλειώτη­ς επιχειρημα­τίας θα εκπροσωπήσ­ει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό για τον τίτλο ΕΥ World Entreprene­ur of the Year, μαζί με νικητές του αντίστοιχο­υ βραβείου από 47 χώρες και περιοχές, τον Ιούνιο του 2024 στο Μόντε Κάρλο.

 ?? ?? Ο Ευτύχης Βασιλάκης παρέλαβε το βραβείο από τον Βασίλη Ψάλτη της Alpha Bank.
Ο Ευτύχης Βασιλάκης παρέλαβε το βραβείο από τον Βασίλη Ψάλτη της Alpha Bank.
 ?? ?? Η βραβευθείσ­α Μαίρη Χατζάκου με τον Σπύρο Θεοδωρόπου­λο.
Η βραβευθείσ­α Μαίρη Χατζάκου με τον Σπύρο Θεοδωρόπου­λο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece