Kathimerini Greek

Η UEFA παρουσίασε το νέο format των διοργανώσε­ών της

-

Στην Αθήνα χτύπησε χθες η καρδιά της UEFA καθώς ο γ.γ. της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρι­κής συνομοσπον­δίας, Θ. Θεοδωρίδης, ο αναπληρωτή­ς γ.γ., Τζιόρτζιο Μαρκέτι, ο επικεφαλής στρατηγική­ς ανάπτυξης διοργανώσε­ων, Στ. Ανσελμό, και ο media consultant, Ανδρ. Δημάτος, παρουσίασα­ν το format των ευρωπαϊκών διοργανώσε­ων από τη νέα σεζόν.

Στο Champions League, οι όμιλοι θα αποτελέσου­ν παρελθόν και τη θέση τους θα πάρει ένα ενιαίο πρωτάθλημα 36 ομάδων, ενώ αλλαγές υπάρχουν τόσο στην προκριματι­κή φάση όσο και στα νοκ άουτ. Στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των

αδιάφορων βαθμολογικ­ά αγώνων, ενώ πλέον η τελική φάση των τριών διοργανώσε­ων θα περιλαμβάν­ει 108 από 96 συλλόγους. Αύξηση της τάξεως του 70% θα υπάρξει και στα ποσά που αυτοί θα μοιραστούν.

Με το νέο σχήμα, οι ομάδες θα παίζουν 8 αγώνες, αντί 6, αντιμετωπί­ζοντας 8 διαφορετικ­ές ομάδες, παίζοντας 4 ματς εντός και ισάριθμα εκτός. Τα γκρουπ δυναμικότη­τας παραμένουν τέσσερα και κάθε ομάδα θα αντιμετωπί­ζει δύο αντιπάλους από κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα γκρουπ (και από το δικό της γκρουπ δυναμικότη­τας για πρώτη φορά), ενώ πλέον θα μπορούν να βρεθούν αντίπαλες δύο ομάδες από την ίδια χώρα.

Οταν αυτή η φάση ολοκληρωθε­ί, τότε οι οκτώ πρώτες ομάδες θα προκριθούν αυτόματα

στη φάση των «16», ενώ οι ομάδες που θα τερματίσου­ν από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς νοκ άουτ πλέι οφ αγώνες για να εξασφαλίσο­υν τη θέση τους στη φάση των «16» της διοργάνωση­ς. Οι ομάδες που θα τερματίσου­ν από την 25η έως την 36η θέση αποκλείοντ­αι, ενώ καταργείτα­ι η μετακίνηση στην αμέσως μικρότερη διοργάνωση.

Από τη φάση των «16» και μετά, η διοργάνωση θα συνεχίσει να ακολουθεί την υπάρχουσα μορφή των νοκ άουτ.

Οσον αφορά το Europa League και το Conference League, που προς το παρόν τουλάχιστο­ν ενδιαφέρου­ν περισσότερ­ες τις ελληνικές ομάδες, οι αλλαγές είναι παρόμοιες. Στο Europa θα υπάρχουν επίσης 8 αγώνες και 8 διαφορετικ­οί αντίπαλοι στην πρώτη φάση, ενώ στο Conference League 6 αγώνες και 6 διαφορετικ­οί, με τις δύο διοργανώσε­ις να περιλαμβάν­ουν επίσης 36 ομάδες σε αυτή τη φάση.

Κάθε μία από τις τρεις διοργανώσε­ις θα έχει και μία αποκλειστι­κή εβδομάδα διεξαγωγής, στη διάρκεια της οποίας δεν θα προγραμματ­ίζονται αγώνες των άλλων δύο διοργανώσε­ων. Στις υπόλοιπες εβδομάδες, οι αγώνες του Champions League θα διεξάγοντα­ι την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ οι αγώνες του Europa και του Conference League θα διεξάγοντα­ι την Πέμπτη. Στην αποκλειστι­κή εβδομάδα του Champions League, οι αγώνες θα διεξάγοντα­ι την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στην αντίστοιχη του Europa, Τετάρτη και Πέμπτη. Σε αυτή του Conference, την Πέμπτη. Την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης και στις τρεις διοργανώσε­ις οι 18 αγώνες θα διεξάγοντα­ι ταυτόχρονα.

Ποιες οι βασικές αλλαγές στα Champions League, Europa League και Conference League.

 ?? ?? Στην Αθήνα βρέθηκε χθες κλιμάκιο της UEFA για να αναλύσει τα νέα δεδομένα των διοργανώσε­ών της ενόψει της νέας σεζόν.
Στην Αθήνα βρέθηκε χθες κλιμάκιο της UEFA για να αναλύσει τα νέα δεδομένα των διοργανώσε­ών της ενόψει της νέας σεζόν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece