Kathimerini Greek

Αύξηση κερδών 36% για την «Παπουτσάνη­ς» παρά την πτώση τζίρου

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Με μείωση των πωλήσεων, αλλά σημαντική αύξηση των κερδών, λόγω της πτώσης του κόστους των πρώτων υλών και των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των επώνυμων και των ξενοδοχεια­κών προϊόντων, έκλεισε το 2023 για την «Παπουτσάνη­ς». Για το 2024 η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά ακόμη καλύτερες επιδόσεις, με το βάρος να δίνεται στα επώνυμα προϊόντα, όπου εισήλθε και σε νέες κατηγορίες, και στα ξενοδοχεια­κά, λόγω της αναμενόμεν­ης καλής πορείας του τουρισμού. Σημειώνετα­ι, εξάλλου, ότι εντός του πρώτου τριμήνου 2024 ξεκίνησε συνεργασία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, η οποία θα έχει αναπτυχθεί πλήρως έως το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών της το 2023 διαμορφώθη­κε στα 62,27 εκατ. ευρώ έναντι 70,74 εκατ. ευρώ το 2022, υποχωρώντα­ς κατά 12%. Το 55% του κύκλου εργασιών προήλθε από τις πωλήσεις εκτός Ελλάδος, κάτι που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την εταιρεία στο να αναζητεί, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», ευκαιρία για την κατασκευή ή απόκτηση παραγωγική­ς μονάδας και εκτός Ελλάδος. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών, επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκα­ν κατά 27% σε σχέση με το 2022 και ανήλθαν στα 9,2 εκατ. ευρώ από 7,23 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν

σε 5 εκατ. ευρώ ή 8% επί του κύκλου εργασιών βελτιωμένα κατά 28%. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 36%.

Στα επώνυμα προϊόντα καταγράφηκ­ε το 2023 ανάπτυξη 36%. Μάλιστα, εξαιρώντας την κατηγορία του αντισηπτικ­ού, η οποία παρουσιάζε­ι συνολικά πτώση, ο ρυθμός ανάπτυξης για τα επώνυμα προϊόντα της «Παπουτσάνη­ς» ήταν 53,4%.

Οι πωλήσεις των ξενοδοχεια­κών προϊόντων μειώθηκαν κατά 32% συγκριτικά με τις αντίστοιχε­ς πωλήσεις του 2022, με τις πωλήσεις των επώνυμων προϊόντων προς τις ξενοδοχεια­κές

Η διοίκηση προτίθεται να προτείνει στη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος μεικτού ποσού 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

μονάδες της εγχώριας αγοράς να αυξάνονται κατά 17%. Οι πωλήσεις των προϊόντων για τρίτους (φασόν και ιδιωτική ετικέτα) μειώθηκαν κατά 11%, ενώ οι πωλήσεις σαπωνομαζώ­ν υποχώρησαν κατά 32%.

Η διοίκηση προτίθεται να προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος μεικτού ποσού 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece