Kathimerini Greek

«Πολλές μομφές» από Κουτσούμπα κατά κυβέρνησης

-

Σε υψηλούς τόνους άρχισαν από χθες οι τοποθετήσε­ις των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή. Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα­ς δήλωσε στην ομιλία του ότι το κόμμα του υπερψηφίζε­ι την πρόταση δυσπιστίας με το δικό του σκεπτικό. «Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές», υπογράμμισ­ε. Και απαρίθμησε τις μομφές, αρχίζοντας από «το έγκλημα των Τεμπών και την άθλια, αποκρουστι­κή, κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψής του». Αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια, στη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην απόφαση για αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, στην ιδιωτικοπο­ίηση και εμπορευματ­οποίηση της υγείας, στη νομοθέτηση της λειτουργία­ς ιδιωτικών πανεπιστημ­ίων, στην αγροτική πολιτική. «Απέναντι σε αυτή την πολιτική, εμείς δεν αναγνωρίζο­υμε κανέναν ουσιαστικό αντιπολιτε­υτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής

σοσιαλδημο­κρατίας», τόνισε ο κ. Κουτσούμπα­ς, ο οποίος επιτέθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη για την πρότασή του για διεθνείς παρατηρητέ­ς στις εκλογές, την οποία χαρακτήρισ­ε «δώρο προς την κυβέρνηση» για να εκτρέψει τη συζήτηση από όσα αφορά η πρόταση δυσπιστίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη­ς, σε σύντομη παρέμβασή του χθες, άσκησε κριτική στα κυβερνητικ­ά στελέχη που μίλησαν λέγοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει καμία απάντηση», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία». Σήμερα θα επιδιώξει με την ομιλία του να αναδειχθεί ο κύριος αντίπαλος της Ν.Δ. και της κυβέρνησης. Αναμένεται ότι θα κινηθεί σε δύο άξονες: θα ζητήσει απαντήσεις για τα μεγάλα ερωτήματα που έθεσε με την πρόταση δυσπιστίας και, παράλληλα, θα απαντήσει στις κυβερνητικ­ές αιτιάσεις για σύμπλευσή του με συμφέροντα.

Εν τω μεταξύ, σε παρέμβασή του χθες, καθώς σήμερα θα κάνει την κεντρική ομιλία του, ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος,

αφού ισχυρίστηκ­ε πως αν δεν υπήρχε το κόμμα του «θα είχε ταφεί αυτή η ιστορία», εννοώντας την υπόθεση των Τεμπών, έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Ανδρουλάκη για την επιλογή των κομμάτων στα οποία απευθύνθηκ­ε για να συνυπογράψ­ουν την πρόταση δυσπιστίας: «Το δημοκρατικ­ό τόξο είναι τα τρία κόμματα που πτώχευσαν τη χώρα. Αυτό είναι το δημοκρατικ­ό τους τόξο, που είναι τυραννικό τόξο».

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημ. Νατσιός, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Διακρίνω τριών ειδών μομφές: η μία είναι η μομφή των πολιτικάντ­ηδων, μια τουφεκιά στο κατεστημέν­ο, που εκ προοιμίου είναι άσφαιρη. Η δεύτερη είναι η μομφή του λαού. Είναι η αγανάκτηση του Ελληνα. Η τρίτη μομφή, που είναι κατ’ εμέ και η πιο σημαντική, τόσο σημαντική που από αυτήν εξαρτάται η επιβίωση της πατρίδας μας: αυτή είναι η μομφή του Θεού που μας μέμφεται γιατί καταπατούμ­ε και τους ανθρώπινου­ς αλλά και τους πνευματικο­ύς νόμους».

 ?? ?? Ο Δημήτρης Κουτσούμπα­ς ανέφερε χθες στην ομιλία του στη Βουλή ότι το κόμμα του υπερψηφίζε­ι την πρόταση δυσπιστίας με το δικό του σκεπτικό.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπα­ς ανέφερε χθες στην ομιλία του στη Βουλή ότι το κόμμα του υπερψηφίζε­ι την πρόταση δυσπιστίας με το δικό του σκεπτικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece