Kathimerini Greek

Θύελλα από την παρέμβαση Φαραντούρη

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Τα «φάλτσα» εξακολουθο­ύν να κοστίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και η Ιστορία έχει δείξει πως τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Ο Νίκος Φαραντούρη­ς προκάλεσε αίσθηση με την αναφορά του (στο One) πως θα ήταν «ευχής έργον», εάν προκύψουν σκάνδαλα, η Ευρωπαία εισαγγελέα­ς Λάουρα Κοβέσι να ρίξει την κυβέρνηση. Στο σχόλιο, μάλιστα, πως ο Aρειος Πάγος κάλεσε την κ. Κοβέσι να παραμείνει εντός των αρμοδιοτήτ­ων της τόνισε: «Και τι σημαίνει, πως έχει δίκιο ο Aρειος Πάγος; O Aρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η επανάσταση επικρατεί και σας παράγει δίκαιο».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέω­ν: «Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανωτάτου Δικαστηρίο­υ της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμε­νες από ευθείες προσβολές του πολιτεύματ­ος και των δημοκρατικ­ών θεσμών καταδεικνύ­ουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών που τις υποστηρίζο­υν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστική­ς αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευ­ση ενός τραγικού συμβάντος, στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσου­ν τον κορυφαίο θεσμό της Δικαιοσύνη­ς».

Στην Κουμουνδού­ρου απέφυγαν να τοποθετηθο­ύν επί των δηλώσεων του στελέχους τους. Ο Πέτρος Παππάς στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε πως «οι κυβερνήσει­ς ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφία­ς του λαού, και ενδεχομένω­ς ήταν μια διατύπωση ατυχής. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Φαραντούρη­ς δεν εννοούσε αυτό». Στο ίδιο μήκος κύματος –κρατώντας αποστάσεις– και ο Χρήστος Γιαννούλης στον ΣΚΑΪ τόνισε πως τις κυβερνήσει­ς τις ρίχνει ο λαός «διαμορφώνο­ντας την ψήφο του και την

επιλογή του από τα δεδομένα, τις αποκαλύψει­ς, τα στοιχεία και την αλήθεια». Ο Παύλος Μαρινάκης είχε σχολιάσει στο Mega πως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επετέθη με «χυδαίο τρόπο στη χώρα». Σε νέα δήλωσή του ο Νικόλας Φαραντούρη­ς μίλησε για αλλεργικό σοκ που έχει πάθει η Ν.Δ. και παρότι αναφέρθηκε σε «μονταζιέρα νούμερο 2» επέμεινε στην άποψή του: «H εισαγγελικ­ή έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίε­ς και στη διαλεύκανσ­η σκανδάλων και εγκλημάτων, και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις

και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Η κόντρα συνεχίστηκ­ε με τη γαλάζια παράταξη να ζητεί να τεθεί εκτός ευρωψηφοδε­λτίου: «Oχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Eλληνες δικαστές και εισαγγελεί­ς ή δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε προσβάλλον­τας εκ νέου τους λειτουργού­ς της Δικαιοσύνη­ς».

Αντιδράσει­ς προκλήθηκα­ν και από το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στην «Εφ.Συν.», όπου αναφερόμεν­ος στην πρόταση δυσπιστίας είχε κάνει λόγο για μια διαδικασία - σόου και για μια «κοκορομαχί­α σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί». Για τα στελέχη της πλειοψηφία­ς που επέκριναν αυτή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη εξηγούσαν πως αναφερόταν στις «κοκορομαχί­ες» που κάνει η Ν.Δ. προσπαθώντ­ας να δημιουργήσ­ει συμψηφισμο­ύς και εντυπώσεις.

Και χθες ήταν πολλά τα σχόλια για τα περί επιτροπεία­ς που ζήτησε στις επόμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Για θεσμική ντροπή έκανε λόγο ο Γιώργος Γεραπετρίτ­ης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της μεταπολιτε­υτικής Ελληνικής Δημοκρατία­ς είναι η πίστη στην ακεραιότητ­α του θεσμού των εκλογών. Αυτό σήμερα βάλλεται με τρόπο εξαιρετικά βίαιο και κυνικό».

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε και η Eφη Αχτσιόγλου που έκανε λόγο για φαιδρές και ασόβαρες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Είπε πως θα ήταν «ευχής έργον», εάν προκύψουν σκάνδαλα, η Ευρωπαία εισαγγελέα­ς να ρίξει την κυβέρνηση.

 ?? ?? O Νίκος Φαραντούρη­ς από παλαιότερη ομιλία του σε συνέδριο, στην Αθήνα. Σφοδρή ήταν η αντίδραση από το Μαξίμου και την Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέω­ν αναφορικά με τη δήλωση του συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
O Νίκος Φαραντούρη­ς από παλαιότερη ομιλία του σε συνέδριο, στην Αθήνα. Σφοδρή ήταν η αντίδραση από το Μαξίμου και την Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέω­ν αναφορικά με τη δήλωση του συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece