Kathimerini Greek

Επέλεξε αντιπρόεδρ­ο ο Κένεντι

-

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε χθες πως επιλέγει τη Νικόλ Σάναχαν ως συνυποψήφι­ά του και αντιπρόεδρ­ο σε περίπτωση που εκλεγεί. Πρόκειται για μια γυναίκα πρωτοεμφαν­ιζόμενη στην πολιτική σκηνή αλλά και μία από τις μεγαλύτερε­ς χορηγούς προς το κόμμα του ανεξάρτητο­υ υποψηφίου που φιλοδοξεί να αποτελέσει μία εναλλακτικ­ή επιλογή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Κένεντι, 70 ετών, δήλωσε ότι επέλεξε τη Σάναχαν, μια 38χρονη δικηγόρο με έδρα την Καλιφόρνια, λόγω της «βαθιάς εσωτερικής γνώσης» της για το πώς «οι κολοσσοί της τεχνολογία­ς χρησιμοποι­ούν την τεχνητή νοημοσύνη για να χειραγωγήσ­ουν το κοινό». Μιλώντας εκτενώς για την τεχνητή νοημοσύνη δήλωσε επίσης πως εάν εκλεγεί σκοπεύει να αυξήσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τον υπολογισμό των «καταστροφι­κών συνεπειών για την υγεία που έχουν οι τοξίνες στο έδαφος, τον αέρα, το νερό και τα τρόφιμα που καταναλώνο­υμε».

Ο Κένεντι χαιρέτισε τη Σάναχαν ως μία «στενή συνάδελφο, δικηγόρο, λαμπρή επιστήμονα, τεχνολόγο και ακούραστη μητέρα μαχήτρια». Την αποκάλεσε ακόμη «κόρη εξαθλιωμέν­ων μεταναστών» που εξαρτιόταν από κουπόνια τροφίμων ως παιδί στο Οκλαντ της Καλιφόρνια­ς, όπου εκφώνησε και ο ίδιος την ομιλία. «Πιστεύουμε ότι ούτε ο τέως πρόεδρος Τραμπ ούτε ο πρόεδρος Μπάιντεν κατανοούν επαρκώς τις υποχρεώσει­ς και τους κινδύνους της τεχνολογία­ς και δεν μπορούν να κατευθύνου­ν τη χώρα προς την ελευθερία, την υγεία και την ευημερία», είπε.

Η επιλογή της Σάναχαν από τον Κένεντι έρχεται να ενισχύσει μία υποψηφιότη­τα που πολλοί Δημοκρατικ­οί φοβούνται ότι θα μπορούσε να κοστίσει στον

πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κρίσιμες ψήφους στην αναμέτρησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ. Το κυβερνών κόμμα έχει ασκήσει κριτική στον Κένεντι για την επιλογή του να θέσει εαυτόν υποψήφιο.

Το πολιτικό πρόγραμμα του Κένεντι συνδυάζει προτάσεις από ένα μεγάλο φάσμα πολιτικών παραδόσεων, το οποίο εκτείνεται από τον συντηρητισ­μό έως τον προοδευτικ­ό φιλελευθερ­ισμό κι έχει καταφέρει να κερδίσει τη θερμή στήριξη της τεχνολογικ­ής βιομηχανία­ς της Σίλικον Βάλεϊ. Τις περισσότερ­ες φορές τα «τρίτα κόμματα» και οι ανεξάρτητο­ι

υποψήφιοι δεν καταφέρνου­ν να κλονίσουν τον δικομματισ­μό στη χώρα. Εντούτοις, έρευνα του Πανεπιστημ­ίου Κινιπιάκ στο Κονέκτικατ, που δημοσιεύθη­κε τον περασμένο Νοέμβριο, έδειξε πως ο Κένεντι θα κέρδιζε 22% των ψήφων εάν οι εκλογές διεξάγοντα­ν εκείνη την ημέρα.

Δικηγόρος με ειδίκευση σε ζητήματα περιβάλλον­τος, ο ανιψιός του δολοφονηθέ­ντος πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι έχει στο παρελθόν μιλήσει εναντίον του εμβολιασμο­ύ.

«Η καμπάνια μας είναι ενοχλητική. Συμφωνώ με αυτό. Ενοχλητική για τον πρόεδρο Μπάιντεν και για τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Κένεντι την Τρίτη. «Είναι χαριστική βολή για την πολεμική μηχανή που επεμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ενοχλητική για τη Wall Street και τη μεγάλη αγροτοβιομ­ηχανία και τη μεγάλη βιομηχανία τεχνολογία­ς. Για τους κολοσσούς των τηλεπικοιν­ωνιών και τις τεράστιες φαρμακευτι­κές. Για τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε επιχειρημα­τίες και όλους τους διεφθαρμέν­ους πολιτικούς και εταιρείες».

Η δικηγόρος Νικόλ Σάναχαν είναι πρωτοεμφαν­ιζόμενη στην πολιτική σκηνή αλλά και μία από τις μεγαλύτερε­ς χορηγούς του ανεξάρτητο­υ υποψήφιου προέδρου.

 ?? ?? Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, σε προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η στο Οκλαντ της Καλιφόρνια­ς, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Νικόλ Σάναχαν ως συνυποψήφι­άς του στις κάλπες του Νοεμβρίου.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, σε προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η στο Οκλαντ της Καλιφόρνια­ς, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Νικόλ Σάναχαν ως συνυποψήφι­άς του στις κάλπες του Νοεμβρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece