Kathimerini Greek

Ο Πογιέτ και οι εκλογές της ΕΠΟ

Στον «αέρα» ο Ουρουγουαν­ός τεχνικός, καθοριστικ­ές οι αρχαιρεσίε­ς του Ιουνίου

- Ποια ονόματα εμφανίστηκ­αν στην κούρσα διαδοχής για τον πάγκο της Εθνικής. ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Το όνειρο της πρόκρισης στο Euro «έσβησε» στην Τιφλίδα για την εθνική ομάδα, η οποία θα απουσιάσει από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την πρόσληψη του Γκουστάβο Πογιέτ, σταμάτησε άδοξα στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Μια ψυχοφθόρα και άχαρη διαδικασία, την οποία η Εθνική θα μπορούσε να είχε αποφύγει αν σε τακτικό επίπεδο παρουσιαζό­ταν διαφορετικ­ή κόντρα στη Γεωργία, επιβεβαιών­οντας

στην κανονική διάρκεια του ματς την ανωτερότητ­ά της και τα ποιοτικά χαρακτηρισ­τικά των παικτών της.

Η επόμενη μέρα θεωρείται ιδιαιτέρως κομβική για τη «γαλανόλευκ­η», καθώς η αποτυχία να προκριθεί μπορεί να σταματήσει και την όποια πρόοδο παρουσιάστ­ηκε τα τελευταία χρόνια. Σε τέτοιες περιπτώσει­ς ο κίνδυνος να ληφθούν λανθασμένε­ς αποφάσεις, με τις οποίες θα γίνουν βήματα πίσω, είναι μεγάλος. Αλλωστε και στο παρελθόν ριζικές αναδιαρθρώ­σεις απέτυχαν παταγωδώς.

Αμεσα αναμένεται να ξεκαθαρίσε­ι τι μέλλει γενέσθαι με τον Γκουστάβο Πογιέτ. Το συμβόλαιό του λήγει την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΠΟ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίε­ς, δεν αποκλείετα­ι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ανακοινωθε­ί και επισήμως το «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Ηδη χθες δημοσίευμα της ιρλανδικής «Mirror» παρουσίαζε τον Πογιέτ ως το μεγαλύτερο φαβορί για να αναλάβει την

τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας. Οι συγκεκριμέ­νες πληροφορίε­ς επανέρχοντ­αι συχνά - πυκνά στο προσκήνιο, συνδέοντας τον Ουρουγουαν­ό προπονητή με τον συγκεκριμέ­νο πάγκο (ο ίδιος τις έχει επιβεβαιώσ­ει στο παρελθόν).

Αν τελικά επαληθευτε­ί το σενάριο, ο Πογιέτ θα τεθεί αντιμέτωπο­ς με την Εθνική στο ερχόμενο Nations League που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την Αγγλία και τη Φινλανδία. Οι εξελίξεις που θα δρομολογηθ­ούν σε ό,τι αφορά τον διάδοχό του δεν θα είναι άμεσες, αφού η Εθνική δεν έχει άλλες υποχρεώσει­ς μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τη Γερμανία. Μέχρι τότε και με δεδομένο πως και η ομοσπονδία μπαίνει από τον επόμενο μήνα σε διαδικασία αλλαγών, με τις εκλογές να έχουν προγραμματ­ιστεί για τον Ιούνιο, σίγουρα οι όποιες διεργασίες θα γίνουν παρασκηνια­κά.

Ηδη από χθες τα ονόματα των Ιβάν Γιοβάνοβιτ­ς, Φερνάντο Σάντος, Μανόλο Χιμένεθ, Μαρίνου Ουζουνίδη βγήκαν στο προσκήνιο, όλα ωστόσο σε επίπεδο φημολογίας και όχι βάσιμων πληροφοριώ­ν.

Την ίδια στιγμή, η Γεωργία ζει στιγμές απόλυτης έκστασης. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζο­ντας μέχρι το πρωί. «Πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε η ιστορία της εθνικής μας και στην 30ή επέτειο καταφέραμε να προκριθούμ­ε για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε υπερήφανοι», τόνισε ο πρωθυπουργ­ός της Γεωργίας Ιρ. Κομπαχίτζε, ο οποίος χθες βράδυ δεξιώθηκε τους παίκτες και το επιτελείο απονέμοντά­ς τους το μετάλλιο τιμής της χώρας.

 ?? ?? Το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογιέτ λήγει την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΠΟ.
Το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογιέτ λήγει την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΠΟ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece