Kathimerini Greek

Ολοκληρώθη­καν οι όμιλοι της τελικής φάσης του Euro

-

Εκτός από τη Γεωργία, το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024 πήραν από τα πλέι οφ του Nations League προχθές και η Ουκρανία με την Πολωνία, ενισχύοντα­ς σημαντικά την παρουσία της ανατολικής Ευρώπης στη διοργάνωση που θα γίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στη Γερμανία.

Η Ουκρανία έκανε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες την ανατροπή και νίκησε ως γηπεδούχος επί πολωνικού εδάφους την Ισλανδία με 2-1, για να σκορπίσει χαρά στο εμπόλεμο έθνος, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του.

Τα γκολ των Βίκτορ Τσιγκάνκοφ και Μιχάιλο Μούντρικ ανέτρεψαν το ισλανδικό προβάδισμα με το γκολ του Αλμπερτ Γκούντμουν­τσον και χάρισαν την πρόκριση στους Ουκρανούς, με τον πρόεδρο Ζελένσκι να ευχαριστεί τους ποδοσφαιρι­στές «γιατί αποδείξατε για ακόμη μία φορά ότι όποτε

οι Ουκρανοί αντιμετωπί­ζουν δυσκολίες, αλλά δεν εγκαταλείπ­ουν και συνεχίζουν τη μάχη, σίγουρα νικούν».

Η μόνη φιλοξενούμ­ενη που επικράτησε στα προχθεσινά μπαράζ για το Euro ήταν η Πολωνία, που κατέβαλε στα πέναλτι (με 5-4) τη γηπεδούχο Ουαλλία ύστερα από στείρα 120 λεπτά στο Κάρντιφ. Ηρωας αναδείχθηκ­ε ο έμπειρος τερματοφύλ­ακας της Πολωνίας Βόιτσεχ Σέζνι, που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι, του Νταν Τζέιμς.

Υστερα από αυτά τα αποτελέσμα­τα, η Γεωργία μπήκε στον στ΄ όμιλο στα τελικά της Γερμανίας, μαζί με την Πορτογαλία, την Τσεχία και την Τουρκία. Η

Ουκρανία θα συμμετάσχε­ι στον ε΄ όμιλο με το Βέλγιο, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, ενώ η Πολωνία ετοιμάζετα­ι για τον δ΄ όμιλο, με αντιπάλους τις ομάδες που είχε η Ελλάδα στα προκριματι­κά, δηλαδή τη Γαλλία και την Ολλανδία, καθώς και την Αυστρία.

Στους άλλους ομίλους της διοργάνωση­ς που αρχίζει στις 14 Ιουνίου βρίσκονται: Η οικοδέσποι­να Γερμανία μαζί με τη Σκωτία, την Ουγγαρία και την Ελβετία στον α΄ όμιλο, η κάτοχος Ιταλία με την Ισπανία, την Κροατία και την Αλβανία στον β΄ όμιλο, και η φιναλίστ του 2021 Αγγλία μαζί με τις Δανία, Σερβία και Σλοβενία στον γ΄ όμιλο.

Γεωργία, Ουκρανία και Πολωνία συμπλήρωσα­ν το παζλ – Ποια είναι τα έξι γκρουπ.

 ?? ?? O Mιχάιλο Μούντρικ, έξι λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90΄, με μονοκόμματ­ο σουτ χάρισε στην Ουκρανία την πρόκριση στην τελική φάση του Euro.
O Mιχάιλο Μούντρικ, έξι λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90΄, με μονοκόμματ­ο σουτ χάρισε στην Ουκρανία την πρόκριση στην τελική φάση του Euro.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece