Kathimerini Greek

Στο τραπέζι η Προανακριτ­ική

Από τον Κασσελάκη, που ζήτησε η Ν.Δ. να δεσμευθεί ότι θα την υπερψηφίσε­ι

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Την πρόθεση του κόμματός του να «καταθέσει άμεσα πρόταση για τη σύσταση προανακριτ­ικής επιτροπής για τα Τέμπη, εφόσον ο πρωθυπουργ­ός δεσμευθεί ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσε­ι, προκειμένο­υ να διενεργηθε­ί προανακριτ­ική εξέταση ώστε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής να οδηγηθεί, βάσει του πορίσματος, στη Δικαιοσύνη», εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, προλαμβάνο­ντας έτσι την ομιλία του θεσμικού εκπροσώπου της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης στη Βουλή Σωκρ. Φάμελλου, λίγο πριν από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίαση­ς της εθνικής αντιπροσωπ­είας. Ο δε κ. Φάμελλος άρχισε την τοποθέτησή του εμμέσως υποβαθμίζο­ντας την πρωτοβουλί­α του ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, υπογραμμίζ­οντας πως «στη Βουλή μάς έφεραν 1.350.000 υπογραφές, η ίδια η κοινωνία».

Κατά τη χθεσινή, καταληκτικ­ή της τριήμερης διαδικασία­ς συνεδρίαση, οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων επιδόθηκαν σε πλειοδοσία αντιπολιτε­υτικού λόγου, εστιάζοντα­ς άπαντες στο πολύνεκρο σιδηροδρομ­ικό δυστύχημα των Τεμπών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως

Πλειοδοσία αντιπολιτε­υτικού λόγου από τους αρχηγούς των μικρότερων κοινοβουλε­υτικών κομμάτων.

έπραξαν και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, τον ρόλο του μοναδικού εγγυητή για την ανάδειξη της αλήθειας διεκδίκησα­ν και χθες οι Κυρ. Βελόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου. «Οσο υπάρχει Λύση εδώ μέσα, η αλήθεια θα αποκαλύπτε­ται», είπε ο πρώτος. «Οσο είμαι εγώ εδώ μέσα στη Βουλή, δεν θα μεί

νει τίποτα κρυφό», αντέτεινε η δεύτερη. Στην τοποθέτησή του ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επειδή εξαίρεσε του «δημοκρατικ­ού τόξου» την Ελλ. Λύση, αλλά και συνολικότε­ρα στα κόμματα που συνυπέγραψ­αν την πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας ότι με την επιλογή τους τώρα στηρίζουν την κυβερνώσα πλειοψηφία, ενώ αν άκουγαν τον ίδιο θα είχαν καταφέρει να ρίξουν την κυβέρνηση με πρόταση μομφής κατά τη συζήτηση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ταυτόσημη επισήμανση έκαναν και τα άλλα δύο κόμματα της πέραν της Ν.Δ. Δεξιάς.

«Ολα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα ενός κράτους που καταδιώκει απροσχημάτ­ιστα και απροκάλυπτ­α και την πίστη, και την πατρίδα, και την παραδοσιακ­ή οικογένεια», σημείωσε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Β. Στίγκας διαμαρτυρή­θηκε –όπως και ο κ. Βελόπουλος– απευθυνόμε­νος

στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον διαχωρισμό των κομμάτων σε προοδευτικ­ό τόξο και στις εκτός αυτού δυνάμεις, για να συνεχίσει: «Πριν από ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξα­ν το νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλ­ων, ενώ θα μπορούσαν να εμβολίσουν την κυβέρνηση – καθώς δεν είχε τη δύναμη για να περάσει το νομοσχέδιο».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «κρίση δημοκρατία­ς» στη χώρα «με καθοριστικ­ή ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε: «Καλούμε τις ζωντανές δυνάμεις στα κόμματα της δημοκρατικ­ής και προοδευτικ­ής αντιπολίτε­υσης να απεγκλωβισ­τούν από την αδιέξοδη και φοβική πολιτική των ηγεσιών τους και να δημιουργήσ­ουμε το αντίπαλο δέος στην πολιτική της Δεξιάς».

Υπενθυμίζε­ται πως ο κ. Δημ. Κουτσούμπα­ς μίλησε στην Ολομέλεια την Τετάρτη, καθώς χθες πραγματοπο­ιούσε προγραμματ­ισμένη επίσκεψη στην Κύπρο.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece