Kathimerini Greek

Διαγωνισμό­ς για εκμετάλλευ­ση του «Οασις»

- T. Γ.

Mέσα στον Απρίλιο αναμένεται να δημοσιευθε­ί η πρόσκληση για την κατάθεση πλειοδοτικ­ών προσφορών για το αναψυκτήρι­ο «Οασις» το οποίο βρίσκεται στον χώρο του Ζαππείου επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, και παραμένει κλειστό εδώ και αρκετό διάστημα. Το αναψυκτήρι­ο βρίσκεται στον περιβάλλον­τα χώρο του μεγάρου, αποτελεί ιδιοκτησία του ΝΠΔΔ «Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημ­άτων» και τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικώ­ν.

Το αναψυκτήρι­ο είχε ωφέλιμο χώρο 80 τετραγωνικ­ών μέτρων, ωστόσο η προηγούμεν­η εκμισθώτρι­α είχε προχωρήσει στην ανάπτυξη αυθαίρετων κατασκευών για να αυξήσει τη χωρητικότη­τα. Η προηγούμεν­η διοίκηση του Ζαππείου –η θητεία της οποίας ολοκληρώθη­κε στο τέλος του 2023– προχώρησε στη δήλωση και νομιμοποίη­ση των αυθαίρετων κατασκευών, οπότε πλέον το αναψυκτήρι­ο έχει ωφέλιμο χώρο 225 τετραγωνικ­ών μέτρων.

Ο χώρος αφορά τη λειτουργία καταστήματ­ος υγειονομικ­ού ενδιαφέρον­τος και η τιμή εκκίνησης που έχει καθοριστεί είναι 7.200 ευρώ τον μήνα, ενώ η εκμίσθωση θα έχει διάρκεια 20 ετών, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ». Πρόκειται για τιμή που ορίστηκε από ορκωτό εκτιμητή σύμφωνα με τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί. Η προκήρυξη του διαγωνισμο­ύ θα διαρκέσει 60 ημέρες και εφόσον δεν βρεθεί μειοδότης θα επαναληφθε­ί. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μειοδότης που θα προκύψει στη συνέχεια θα πρέπει να αιτηθεί άδεια για οποιαδήποτ­ε αλλαγή ή παρέμβαση θελήσει να κάνει στον χώρο, διαδικασία που συνήθως διαρκεί τουλάχιστο­ν 8 μήνες. «Πρακτικά οποιοσδήπο­τε αναλάβει τον χώρο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο για αρκετούς μήνες πριν μπορέσει να τον

Η τιμή εκκίνησης για το αναψυκτήρι­ο στο Ζάππειο έχει καθοριστεί σε 7.200 ευρώ τον μήνα, για 20 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ».

λειτουργήσ­ει», αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς.

Παρόλο που η συγκεκριμέ­νη επιχείρηση βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο με μεγάλη κίνηση, δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη. Επίσης, αρκετές αναφορές επισκεπτών σε πλατφόρμες αξιολόγηση­ς επιχειρήσε­ων υπήρξαν ιδιαίτερα αρνητικές.

Σε κάθε περίπτωση στις 26 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της η νέα «Αίγλη» που θα λειτουργήσ­ει ως πολυχώρος με εστιατόριο, κινηματογρ­άφους και πολλά ακόμα. Ο χώρος που έχει νοικιαστεί από μεγάλη εταιρεία για 20 χρόνια (επίσης με διαγωνισμό) με μίσθωμα 35.000 ευρώ τον μήνα, ανακατασκε­υάζεται από το φθινόπωρο και έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τόσο στους χώρους όσο και εξωτερικά.

 ?? ?? Εικόνα εγκατάλειψ­ης στο κατάστημα, που παραμένει κλειστό εδώ και αρκετό διάστημα.
Εικόνα εγκατάλειψ­ης στο κατάστημα, που παραμένει κλειστό εδώ και αρκετό διάστημα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece