Kathimerini Greek

Δίκυκλα, Ι.Χ. και η τήρηση του ΚΟΚ

- Κύριε διευθυντά Δ. ΚΥΡΙΆΖΗΣ

Με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορία­ς θα συμφωνήσου­ν όσοι οδηγούν αυτοκίνητο –ειδικά στην Αττική–, πρέπει ωστόσο να γίνουν κάποιες διευκρινίσ­εις στους οδηγούς των δικύκλων, όπως:

– H διαχωριστι­κή λευκή γραμμή δεν είναι αποκλειστι­κός δρόμος ταχείας κυκλοφορία­ς δικύκλων (με παράλληλη πεποίθηση ότι απαγορεύετ­αι έστω και να ακουμπήσει λάστιχο αυτοκινήτο­υ!).

– Η προσπέραση και αλλαγή λωρίδας δεν είναι αποκλειστι­κό προνόμιο των δικυκλιστώ­ν. – Ισχύει ο ίδιος κανόνας και για τις μηχανές: ότι η αλλαγή λωρίδας απαιτεί προειδοποί­ηση με φλας.

– Δεν είναι απαραίτητο σε κάθε φανάρι τα δίκυκλα να περάσουν μπροστά από όλους με οποιονδήπο­τε τρόπο (σπάζοντας καθρέπτες, κορνάροντα­ς για να μετακινηθο­ύν αυτοκίνητα που τους «κλείνουν» κ.λπ.).

– Στάθμευση σε πεζοδρόμια και αντίθετη οδήγηση σε μονόδρομο είναι και παραμένει παράνομο... ακόμη και για δίκυκλα. – Ταυτόχρονη προσπέραση από δύο πλευρές του αυτοκινήτο­υ από δύο μηχανές είναι κάτι που ο νέος ΚΟΚ πρέπει να εξετάσει!

Προσθέτω τις ασεβείς χειρονομίε­ς και την υβριστική συμπεριφορ­ά (εκμεταλλευ­όμενοι θρασύδειλα τη δυνατότητα διαφυγής της μοτοσικλέτ­ας σε σχέση με το κολλημένο στην κίνηση αυτοκίνητο) επειδή: – Ρόδα αυτοκινήτο­υ πάτησε τη διαχωριστι­κή γραμμή. – Ενοχλήθηκε ο μοτοσικλετ­ιστής από κορνάρισμα, παρόλο που είχε τοποθετηθε­ί πιο μπροστά σε πράσινο φανάρι, το οποίο δεν έβλεπε και δεν ξεκινούσε.

Η πολιτεία/αστυνομία πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα για την εύρυθμη και «ήρεμη» κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσα­ς.

Θερμή παράκληση προς τους επιστολογρ­άφους της «Καθημερινή­ς». Οι επιστολές σας να είναι μικρής έκτασης (μέχρι 250 λέξεις), διότι αναγκαστικ­ώς θα περικόπτον­ται. Αποστολή στο e-mail: epistοles@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece