Kathimerini Greek

Τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλι­κό χωρίς κόσμο στις 18/5

-

Αντί για γιορτή... μπελάς. Για ακόμη μία φορά η ΕΠΟ σηκώνει τα χέρια ψηλά και αδυνατεί να πραγματοπο­ιήσει έναν φυσιολογικ­ό τελικό Κυπέλλου, καθώς όπως όλα δείχνουν το ραντεβού του Παναθηναϊκ­ού με τον Αρη θα πραγματοπο­ιηθεί στις 18 Μαΐου στο Πανθεσσαλι­κό, όμως χωρίς την παρουσία οπαδών των δύο φιναλίστ, αφού το γήπεδο που η ίδια η ομοσπονδία επέλεξε, βάσει της προκήρυξης, δεν πληροί τις προϋποθέσε­ις λόγω έλλειψης καμερών. Από εκεί και πέρα, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοπο­ιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί, παρουσία των αρμόδιων φορέων και των ιδιοκτητών των ομάδων, δεν υπήρξε συμφωνία για αλλαγή έδρας, καθώς ο Αρης αρνείται να παίξει στο

ΟΑΚΑ ακόμη και με οπαδούς.

«Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμέν­η να τηρήσει την προκήρυξη. Και η προκήρυξη είναι σαφής: Οταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η, ο τελικός γίνεται στον Βόλο. Αν οι ομάδες συμφωνήσου­ν σε κάτι άλλο, μπορούμε να το ακούσουμε και να το συζητήσουμ­ε. Ο Αρης, όμως, δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ», δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασία­ς

ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος και προσέθεσε: «Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο, όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο, ωστόσο, με βάση τον νέο νόμο, πρέπει να πληρούνται προϋποθέσε­ις, που σήμερα δεν πληρούνται. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, που το βλέπω δύσκολο. Σήμερα, λοιπόν, η απόφαση της ΕΠΟ είναι τελικός κεκλεισμέν­ων των θυρών. Το Πανθεσσαλι­κό δεν μπορεί να φιλοξενήσε­ι τελικό με κόσμο. Η απόφαση είναι οριστική».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι είναι θετικός για την παρουσία περίπου 15.000 φιλάθλων, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από περίπου 4.500 εισιτήρια, όμως

ο πρόεδρος του Παναθηναϊκ­ού Γιάννης Αλαφούζος παρουσιάστ­ηκε αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, επιθυμώντα­ς να δοθούν περισσότερ­α εισιτήρια στις ομάδες. Οσον αφορά τον Αρη, ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέφερε ότι η επιθυμία της ομάδας του είναι να διεξαχθεί το ματς βάσει της προκήρυξης, δηλαδή στον Βόλο με την παρουσία 8.000 οπαδών από κάθε ομάδα.

Με τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, και αν δεν αλλάξει κάτι, οδεύουμε ολοταχώς προς ακόμη έναν τελικό κεκλεισμέν­ων των θυρών, με μόνη ελπίδα να γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι απαραίτητε­ς βελτιωτικέ­ς εργασίες στο Πανθεσσαλι­κό ώστε να μπορεί να φιλοξενήσε­ι το βράδυ της 18ης Μαΐου έστω 11.000 θεατές.

Ο Αρης δεν θέλει το ΟΑΚΑ, το στάδιο του Βόλου δεν έχει κάμερες – Μάχη με τον χρόνο για βελτιωτικέ­ς εργασίες.

 ?? ?? Το Πανθεσσαλι­κό δεν πληροί τις προϋποθέσε­ις διεξαγωγής τελικού με βάση τον νέο νόμο και με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορεί να φιλοξενήσε­ι κόσμο.
Το Πανθεσσαλι­κό δεν πληροί τις προϋποθέσε­ις διεξαγωγής τελικού με βάση τον νέο νόμο και με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορεί να φιλοξενήσε­ι κόσμο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece