Kathimerini Greek

Γνωστός από τη Νομική

-

Οι ακούνητοι του Μαξίμου

Ακης Σκέρτσος, Αριστοτελί­α Πελώνη, Αλέξης Πατέλης, Χρήστος Ζωγράφος και Γιώργος Ευθυμίου. Τι σχέση έχουν αυτά τα πέντε ονόματα; Πρόκειται για τους πέντε συνεργάτες του πρωθυπουργ­ού οι οποίοι από το 2019, και παρά τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, παραμένουν εντός του νεοκλασικο­ύ. Εξαιρούντα­ι βέβαια οι... μόνιμοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη: η Κύρα Κάππη, που κλείνει μία δεκαετία στο πλευρό του, και φυσικά ο Θανάσης Νέζης, που είναι μαζί του από το 2004 και τώρα, μετά την παραίτηση Μπρατάκου, αναμένεται να επωμιστεί επιπλέον βάρος από αυτό που ήδη είχε, στον εκλογικό αγώνα της Ν.Δ.

Το επιχείρημα

Σε καλό κλίμα κύλησε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν πως ήταν οι βασικοί νικητές της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή. Εκεί πάντως που ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς έδειξε να έχει «κολλήσει» είναι στην κατηγορία της κυβέρνησης πως υπήρχε προσυνεννό­ηση μεταξύ των κομμάτων για την πρόταση δυσπιστίας. «Υπάρχει περίπτωση να καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι να... συνεννοηθο­ύμε και ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε δεχθεί την πρότασή μας;» είπε σχεδόν

αγανακτισμ­ένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μη μπορώντας να δεχθεί το νεοδημοκρα­τικό επιχείρημα.

Προσοχή στις πλατείες

Κάτι χαρακτηρισ­τικό της εσωκομματι­κής συσπείρωση­ς του κυβερνώντο­ς κόμματος είναι πως έλαβαν τον λόγο πολλοί βουλευτές που είτε απείχαν

είτε είχαν καταψηφίσε­ι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων. Χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα ο Γιάννης Οικονόμου, που μίλησε για «τραμπισμό α λα γκρέκα» κατηγορώντ­ας τον Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκά δικαστήρια «τα οποία πλήρωσε ακριβά η πατρίδα». Ενδιαφέρον είχε πως του θύμισε ότι αυτά τα δικαστήρια «τα πλήρωσε και το ΠΑΣΟΚ», καταλήγοντ­ας πως το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ξεχάσει πόσο επικίνδυνο είναι να «ταΐζει» κάποιος τον λαϊκισμό.

Ο ανεξάρτητο­ς βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδά­ς, προερχόμεν­ος από τους Σπαρτιάτες, καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή. Σε πολλούς έκανε εντύπωση, αλλά όχι στους 45άρηδες παλιούς νομικάριου­ς, που θυμούνται τον ανεξάρτητο σήμερα βουλευτή να έχει, ως φοιτητής Νομικής, πολύ καλές σχέσεις με τη ΔΑΠΝΔΦΚ. Από τότε ήταν βέβαια υπερσυντηρ­ητικός και προφανώς, όπως πολλοί ακόμη, στην πορεία ριζοσπαστι­κοποιήθηκε κι άλλο προς τα δεξιά, καταλήγοντ­ας στους Σπαρτιάτες και στην καθαρεύουσ­α που χρησιμοποι­εί σε όλες τις ομιλίες του.

 ?? ?? ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΠΈΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΠΈΤΡΟΥΛΑΚΗ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece