Kathimerini Greek

Θα επιμείνει για τα Τέμπη η Κουμουνδού­ρου

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε να πέσει η κυβέρνηση από την πρόταση δυσπιστίας. Και μόνο το γεγονός πως το βράδυ της Πέμπτης έφερε δύο παραιτήσει­ς στο Μαξίμου προκάλεσε αρκετά χαμόγελα. Hταν ενδεικτική η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη την οποία συνόδευσε και με ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργ­ού στην Ολομέλεια: «“Δεν ντρέπεστε” και υψωμένο το δάχτυλο. Η αλαζονεία της εξουσίας. Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή. ΥΓ.: Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, οι δύο πιο στενοί σας συνεργάτες γιατί αποπέμφθηκ­αν, αφού εκτελούσαν εντολές σας από τον Καναδά;».

Στελέχη και βουλευτές τόνιζαν σε συνομιλίες τους στη Βουλή πως τα Τέμπη δεν έχουν τελειώσει για την κυβέρνηση. Υποστήριζα­ν πως όσοι στην πλειοψηφία είχαν πιστέψει πως η όποια «ζημιά» έγινε πέρυσι διαψεύστηκ­αν μεγαλοπρεπ­ώς. Oταν ο πρωθυπουργ­ός κατέβηκε από το βήμα, στο προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη αναρτήθηκε ένα κολάζ φωτογραφιώ­ν που αποτύπωνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή σε ένα πρόσωπο.

Είναι σαφές πως βασικό αφήγημα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης από εδώ και στο εξής θα είναι η πλήρης ταύτιση των δύο στο θέμα των Τεμπών επιχειρώντ­ας να «τσαλακώσου­ν» το προφίλ του πρωθυπουργ­ού.

Το ζητούμενο πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο περιβάλλον, όπου όπως αναφέρουν έχει αποτυπωθεί και στην κοινωνία, να καταγραφεί στις επόμενες δημοσκοπήσ­εις. Η άρνηση της Νέας Δημοκρατία­ς να σχηματιστε­ί

προανακριτ­ική επιτροπή για τα εμπλεκόμεν­α πρόσωπα είναι απόδειξη ενοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και στελέχη που είδαν με πολύ θετικό μάτι τη «συμφωνία των τεσσάρων» στη Βουλή έστω και αν είχε ειδικό σκοπό, τορπιλίστη­κε αρκετές φορές και ήταν εξαιρετικά βραχύβια.

Η Σοφία Μπεκατώρου

Μια σημαντική έκπληξη είχε η ανακοίνωση των πρώτων 153 ονομάτων που θα μετέχουν στις προκριματι­κές εκλογές για το ευρωψηφοδέ­λτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ολυμπιονίκ­ης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία συνέδεσε το όνομά της με το ξέσπασμα του κινήματος MeToo, σύμφωνα με πηγές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να «ταυτίσει» αναφορικά με την τραγωδία τον πρωθυπουργ­ό και τον Κ. Καραμανλή.

της Κουμουνδού­ρου, έστειλε το βιογραφικό της στον isyriza χωρίς να έχει συνεννοηθε­ί πριν με κανέναν. Επιθυμούσε η υποψηφιότη­τά της να μην ξεχωρίσει για λόγους ισονομίας. Ο πρώην μπασκετμπο­λίστας Νίκος Παππάς και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου θα δώσουν επίσης τη «μάχη» για τους «35» που θα πάρουν το εισιτήριο για την ευρωλίστα. Στην πρώτη «φουρνιά» υποψηφίων είναι μέλη του think tank, πολλά στελέχη και πρώην βουλευτές. Ανάμεσά τους οι Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Τσίπρας, Νικόλας Φαραντούρη­ς, Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, Ολυμπία Τελιγιορίδ­ου, Μάριος Κάτσης, Αννα Βαγενά, Παναγιώτα Δριτσέλη, Ελένη Αυλωνίτου, Ευάγγελος Αντώναρος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece