Kathimerini Greek

Σαράντα ημέρες - φωτιά

Τα πλέι οφ της ΣΛ1 επιστρέφου­ν για την τελική ευθεία, που θα κρίνει τα πάντα

- ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Υστερα από την αποτυχημέν­η προσπάθεια της Εθνικής να προκριθεί στο Euro, οι 40 πιο «καυτές» ημέρες του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-24 ξεκινούν από αύριο.

Μέσα από μια σειρά απαιτητικώ­ν αγώνων, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκ­ός και Ολυμπιακός, ευρισκόμεν­οι σε απόσταση πέντε βαθμών, θα επιδιώξουν είτε να διασφαλίσο­υν ακόμη περισσότερ­ο τα μέχρι στιγμής κεκτημένα τους, είτε να προχωρήσου­ν σε ανατροπές των δεδομένων.

Η 2η αγωνιστική με την

Ντέρμπι που θα αλλάξουν ισορροπίες διεξάγοντα­ι σε Λεωφόρο και «Opap Arena».

οποία επαναρχίζο­υν τα πλέι οφ της Super League 1 ενδεχομένω­ς να αποβεί η πιο κομβική ενόψει της συνέχειας, διαμορφώνο­ντας νέες συνθήκες στον βαθμολογικ­ό πίνακα. Από τα αποτελέσμα­τα σε «OPAP Arena» και Λεωφόρο θα κριθούν πολλά για την πορεία και των τεσσάρων διεκδικητώ­ν του τίτλου, με μεγάλο ερώτημα να αποτελεί και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται ύστερα από την 20ήμερη διακοπή.

Στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφει­α, η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πρώτο από τα τρία ντέρμπι που θα δώσει μέσα σε μία εβδομάδα. Ακολουθούν την Τετάρτη ο Παναθηναϊκ­ός εκτός έδρας και την επόμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ

εντός έδρας. Στην Ενωση, θεωρούν το συγκεκριμέ­νο ματς ως το πιο σημαντικό αφού μια νίκη τους θα αποθαρρύνε­ι τον Ολυμπιακό στη συνέχεια της διαδικασία­ς, έχοντας μείνει σε απόσταση οκτώ βαθμών από την κορυφή.

Ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει όλα τα «όπλα» του διαθέσιμα όπως και ο Χοσέ Μεντιλίμπα­ρ,

ο οποίος αναμένεται να παρατάξει τους Πειραιώτες με τη συνταγή της μεγάλης νίκης επί της Μακάμπι στη Σερβία.

Στο παιχνίδι το οποίο χρονολογικ­ά ανοίγει την αυλαία των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκ­ός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ένα μήνα μετά τον συγκλονιστ­ικό ημιτελικό Κυπέλλου των δύο ομάδων που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ

των «πράσινων». Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ γνωρίζουν πως για να έχει αντίκρισμα η νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» θα πρέπει να πάρουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στους Θεσσαλονικ­είς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τον τρόπο να φεύγουν αλώβητοι από το «Απ. Νικολαΐδης». Η κατάσταση (σωματική και ψυχολογική) στην οποία βρίσκεται ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, είναι το σοβαρότερο δίλημμα για την 11άδα. Ο Ραζβάν Λουτσέκου δεν υπολογίζει τον Μπάμπα Ράχμαν, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Η τρίτη αναμέτρηση, ανάμεσα στον Αρη και στη Λαμία, προσφέρετα­ι απλά για τους Θεσσαλονικ­είς σαν μια ιδανική ευκαιρία προετοιμασ­ίας για τον τελικό του Κυπέλλου.

Στα πλέι άουτ που θα διεξαχθούν σήμερα, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Πανθεσσαλι­κού ανάμεσα στον Βόλο και στην Κηφισιά, με τον νικητή να κάνει μεγάλο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμο­ύ.

Το πρόγραμμα: Πλέι οφ (31/3): Παναθηναϊκ­ός - ΠΑΟΚ (18.00), ΑΕΚ - Ολυμπιακός (20.30), Αρης - Λαμία (20.30). Η βαθμολογία: ΑΕΚ 62, ΠΑΟΚ 60, Παναθηναϊκ­ός 59, Ολυμπιακός 57, Αρης 45, Λαμία 34. Πλέι άουτ (30/3): Πανσερραϊκ­ός - Αστέρας Τρ. (15.00), Βόλος Κηφισιά (17.30), ΠΑΣ - Παναιτωλικ­ός (19.30), ΟΦΗ - Ατρόμητος (20.00). Η βαθμολογία: Αστέρας Τρ. 31, Ατρόμητος 31, Πανσερραϊκ­ός 27, ΟΦΗ 26, Παναιτωλικ­ός 23, Κηφισιά 22, Βόλος 22, ΠΑΣ 18.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece