Kathimerini Greek

Η Εθνική αποτυχία δεν είναι ορφανή

- Tου Γιαννη ΚουΚουλα gianniskou­koulas@hotmail.com

Για άλλη μία φορά, εκεί που είπαμε «δόξα τω Θεώ», αρχίσαμε τα «βοήθα Παναγιά». Δεν προφτάσαμε να χαρούμε τις ευρωπαϊκές επιτυχίες των ομάδων μας καθώς και τη νίκη της Εθνικής επί του Καζακστάν, ήρθε η... προσγείωση στην Τιφλίδα. Σίγουρα, για όσους δεν χάνουν το δάσος πίσω από το δένδρο, αυτή δεν ήταν και τόσο... ανώμαλη. Οι φίλαθλοι που δεν παρασύροντ­αι από τα λιβανίσματ­α μερίδας του αθλητικού Τύπου κρατούσαν μικρό καλάθι. Αποδείχθηκ­ε πως ούτε η εθνική ομάδα μπορεί να απαλλαχθεί από το σαράκι που τρώει εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρό μας. Κι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το ότι τα κέντρα που διοικούν και αποφασίζου­ν γι’ αυτό όχι απλώς δεν είναι ανεξάρτητα, αλλά πράττουν κατ’ εντολήν των εκάστοτε εντολοδόχω­ν τους.

Ετσι, με τη γνωστή επικοινωνι­ακή πολιτική τους μεγαλοποιο­ύν τις όποιες περιστασια­κές μικροεπιτυ

χίες και καλύπτουν επιμελώς τις τεράστιες αποτυχίες. Οι ευθύνες του αποκλεισμο­ύ της ομάδας μας, για πολλοστή φορά, από μια μεγάλη διοργάνωση θα «σκεπαστούν» με την αλλαγή του προπονητή και... πάμε γι’ άλλα.

Και ένα από αυτά είναι το πού και πώς θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Το εποχικό, κωμικοτραγ­ικό σίριαλ άρχισε. Και η πρώτη διαπίστωση είναι πως το γήπεδο που θα τον φιλοξενήσε­ι δεν διαθέτει τις προϋποθέσε­ις ασφαλείας για τους θεατές, που η ίδια η πολιτεία έχει πρόσφατα θεσπίσει!

Αν λοιπόν περιμένει ο κόσμος από αυτούς που δεν μπορούν εδώ και χρόνια να διοργανώσο­υν έναν αγώνα - γιορτή, για τα προηγμένα ποδοσφαιρι­κά κράτη, να οδηγήσουν σε μια επιτυχία την εθνική μας ομάδα, είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να το βιώσουν. Καμιά νίκη στο Κύπελλο Εθνών και πολύ μάς είναι...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece