Kathimerini Greek

Μία ακόμα χρονιά-ρεκόρ «βλέπει» φέτος η TUI Group

-

Μία νέα χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό περιμένει ο Σεμπάστιαν Εμπελ, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερο­υ ευρωπαϊκού ταξιδιωτικ­ού οργανισμού, του TUI Group. Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου μιλώντας στην «Καθημερινή» είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού φέτος, αλλά και για το επίπεδο συνεργασία­ς με τους Ελληνες επιχειρημα­τίες: «Η TUI έχει μια επιτυχημέν­η συνεργασία με την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Οι πελάτες της TUI εκτιμούν τους ελληνικούς προορισμού­ς και είναι ενθουσιασμ­ένοι με τη φιλοξενία των Ελλήνων. Αναμένουμε νέα νούμερα-ρεκόρ για την ερχόμενη καλοκαιριν­ή περίοδο. Οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά. Η Ελλάδα είναι και παραμένει μια ιστορία επιτυχίας στον τουρισμό».

Ο Σεμπάστιαν Εμπελ επισκέφτηκ­ε την Αθήνα και τη Ρόδο στο πλαίσιο της παρουσίαση­ς της προόδου της πρωτοβουλί­ας «Τhe Rhodes Co-Lab Sustainabl­e Destinatio­n». Μια πρωτοβουλί­α που σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εστιάζει σε δράσεις για την προστασία των φυσικών πόρων και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίο­υ καθώς και για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη διασφάλιση των κοινωνικών προτύπων. Το πρόγραμμα θέτει φιλόδοξους στόχους για τη Ρόδο ώστε το νησί να είναι κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2030 και πλήρως προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία έως το 2025, το πλαστικό να εξαφανιστε­ί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το 2027 και η αγροτική παραγωγή να αυξηθεί κατά 50%.

Αποτελούν, λοιπόν, τα αυξανόμενα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού πρόκληση για τη βιωσιμότητ­α του κλάδου; Και τι δείχνει η εμπειρία της Ρόδου; Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του TUI Group, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το Co-Lab Rhodes όχι μόνο σκέφτεται για το μέλλον του τουρισμού, αλλά και το διαμορφώνε­ι ενεργά. Με αυτό το πρόγραμμα, η Ρόδος θα γίνει φάρος για τον βιώσιμο τουρισμό. Η συνεργασία με τους εταίρους μας στον χώρο και στην Αθήνα δείχνει πως ο δημόσιος τομέας και οι επιχειρήσε­ις μπορούν να συνεργαστο­ύν για να προχωρήσου­ν έργα. Χρειαζόμασ­τε στενό και ανοιχτό διάλογο με τους προορισμού­ς, προκειμένο­υ να καταστήσου­με ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των ταξιδιών πιο βιώσιμη. Το Co-Lab Rhodes αποτελεί ήδη πρότυπο για τον όμιλο TUI».

 ?? ?? Το πρόγραμμα «Τhe Rhodes Co-Lab Sustainabl­e Destinatio­n» θέτει φιλόδοξους στόχους για τη Ρόδο, ώστε το νησί να είναι κλιματικά ουδέτερο έως το 2030 και πλήρως προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία έως το 2025.
Το πρόγραμμα «Τhe Rhodes Co-Lab Sustainabl­e Destinatio­n» θέτει φιλόδοξους στόχους για τη Ρόδο, ώστε το νησί να είναι κλιματικά ουδέτερο έως το 2030 και πλήρως προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία έως το 2025.
 ?? ?? Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού είναι ο διευθύνων σύμβουλος του TUI Group, Σεμπάστιαν Εμπελ.
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού είναι ο διευθύνων σύμβουλος του TUI Group, Σεμπάστιαν Εμπελ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece