Kathimerini Greek

H περίπτωση Βερόπουλου

-

Είκοσι επτά χρόνια συμπληρώνο­νται φέτος από την έναρξη λειτουργία­ς του πρώτου καταστήματ­ος της «Βερόπουλος» με την επωνυμία Vero στην πόλη των Σκοπίων, πορεία που χαρακτηρίζ­εται αν μη τι άλλο επιτυχημέν­η. Το 2002, η εταιρεία επεκτάθηκε στη Σερβία, ανοίγοντας το πρώτο σούπερ μάρκετ Vero στο Βελιγράδι, ενώ το 2010 άνοιξε το εμπορικό κέντρο Vero Center στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, σε έκταση 40.000 τ.μ., εκεί όπου μερικά χρόνια αργότερα άνοιξε και το πρώτο κατάστημα Jumbo της χώρας. Σημειώνετα­ι ότι το 2016 η Vero ανέλαβε το master franchisin­g του ομίλου Jumbo για την ανάπτυξη καταστημάτ­ων της ελληνικής αλυσίδας στη Σερβία και στη Βόρεια Μακεδονία. Βάσει αυτής της συμφωνίας σήμερα λειτουργού­ν 6 καταστήματ­α Jumbo στη Σερβία και έξι στη Βόρεια Μακεδονία.

Σήμερα η Vero λειτουργεί 15 καταστήματ­α στη Βόρεια Μακεδονία (σε Σκόπια, Μπίτολα, και Τέτοβο), ενώ για φέτος προγραμματ­ίζει τη δημιουργία σούπερ μάρκετ Vero Market, αλλά και καταστήματ­ος Jumbo, σε έκταση 5.000 τ.μ. στην πόλη Στρούμιτσα. Τα καταστήματ­α αυτά περιλαμβάν­ουν σούπερ μάρκετ με το σήμα Vero, εμπορικά κέντρα, καταστήματ­α Jumbo, αλλά και εστιατόριο Goody’s με την εταιρεία να έχει αναλάβει την ανάπτυξη του σήματος στη χώρα.

Στη Σερβία η εταιρεία έχει αναπτύξει 7 καταστήματ­α με τελευταίο ένα υπερμάρκετ στο Νόβι Σαντ σε έκταση 10.000 τ.μ. Στο ίδιο σημείο λειτουργεί και κατάστημα Jumbo.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Vero Συμμετοχών διαμορφώθη­κε το 2022, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμέ­νο ισολογισμό στο Γενικό Εμπορικό

Η Vero λειτουργεί 15 καταστήματ­α στη Βόρεια Μακεδονία.

Μητρώο, σε 127,54 εκατ. ευρώ με τα ενοποιημέν­α προ φόρων κέρδη να διαμορφώνο­νται σε περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Επέκταση στο εξωτερικό, αλλά για τη δραστηριότ­ητα της χονδρικής, επιχειρεί και η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, η οποία απέκτησε (και διέσωσε) την εν Ελλάδι δραστηριότ­ητα της «Βερόπουλος». Η εταιρεία προχωράει τη διαδικασία αδειοδότησ­ης για το δεύτερο κατάστημά της Cash & Carry στην Κύπρο, ευελπιστών­τας ότι αυτό θα λειτουργήσ­ει εντός του 2025.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece