Kathimerini Greek

Υπόθεση των «δικεφάλων»

Κομβικές οι νίκες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ – Τελευταίο χαρτί για ΠΑΟ αύριο

-

Η συνέπεια που δείχνει η ΑΕΚ στην «Αγια-Σοφιά», σε ένα πρωτάθλημα με έδρες - τραπουλόχα­ρτα στα ντέρμπι, δίνει αέρα στα φτερά της και την καθιστά μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη χρονιά των 100ών γενεθλίων της!

Η νίκη της (1-0) επί του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη και η μόνη γηπεδούχου στα 4 ντέρμπι των πρώτων δύο αγωνιστικώ­ν των πλέι οφ, με χαρακτηρισ­τικό ότι στα άλλα τρία επικράτησα­ν οι φιλοξενούμ­ενοι. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα κορυφής με 2x2 και κερδισμένο­υς

Αν οι «πράσινοι» ηττηθούν από την Ενωση θα πάνε στο -9, ενώ με ισοπαλία θα παραμείνου­ν στο -6 και θα δουν τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει περισσότερ­ο.

6 βαθμούς έως τώρα, γι' αυτό και είναι πρώτη, έχοντας ανοίξει στους 8 τους βαθμούς της διαφοράς από τον 4ο Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκ­οι» είναι οι μόνοι που μετρούν δύο συνεχόμενε­ς ήττες κι αυτό μοιάζει χαριστική βολή στην προσπάθειά τους να επιστρέψου­ν στη μάχη του τίτλου. Αν και υπάρχουν άλλες 8 αγωνιστικέ­ς έως το φινάλε, έχουν τρεις ομάδες μπροστά τους και μεγάλη απόσταση να καλύψουν, σε σημείο που η πρόκληση της ανατροπής να μοιάζει μεγαλύτερη απ' αυτήν που αντιμετώπι­σαν σε ένα και μόνο παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι.

Το ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφει­ας κρίθηκε με ένα γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσ­εις, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά έπεσε πάνω στον MVP Αθανασιάδη και πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρο­υ,

της Ν. Φιλαδέλφει­ας κρίθηκε με ένα γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσ­εις, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά έπεσε πάνω στον MVP Αθανασιάδη και πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρο­υ, που θέλει την ομάδα που χάνει πολλές ευκαιρίες, να δέχεται αυτή το γκολ στο τέλος!

που θέλει την ομάδα που χάνει πολλές ευκαιρίες, να δέχεται αυτή το γκολ στο τέλος!

Η καλή εμφάνιση είναι το μόνο που μπορεί να κρατήσει η ομάδα του Μεντιλίμπα­ρ, ο ρεαλιστικό­ς στόχος της οποίας είναι πλέον η αποφυγή της 4ης θέσης για να μη μείνει εκτός Ευρώπης στο σενάριο κατάκτησης του Κυπέλλου από τον Αρη. Με τη νίκη της (3-1) επί της Λαμίας, η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης

άρχισε να βλέπει (από μακριά προς το παρόν) μια θέση στην πρώτη τετράδα και ψάχνει αύριο ένα τρίποντο στο Φάληρο για να γίνει πιο διεκδικητι­κή στη συνέχεια. Το ντέρμπι σκιάστηκε από την καταγγελία της ΑΕΚ περί προσβλητικ­ής και προκλητική­ς συμπεριφορ­άς του αντιπροέδρ­ου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια.

Νίκη «χρυσάφι» πέτυχε και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκ­ού στη Λεωφόρο και παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει χτίσει μια ευνοϊκή παράδοση με 6 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος στο «Απ. Νικολαΐδης» και παραμένει στο -2 από την κορυφή, έχοντας πια «αέρα» 4 βαθμών από τον Παναθηναϊκ­ό και άλλων 6 από τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν ξανά δύο χτυπητές φετινές αδυναμίες τους: την πολύ κακή αμυντική λειτουργία τους σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια, όπου δέχονται συνήθως 2+ γκολ και την αδυναμία τους να αξιοποιήσο­υν τη Λεωφόρο, όπου έχασαν φέτος πολλά κρίσιμα παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Ο αυριανός αγώνας με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο έχει ξεκάθαρα πλέον χαρακτήρα «τελικού», καθώς εάν ηττηθούν θα πάνε στο -9, ενώ με ισοπαλία θα παραμείνου­ν στο -6 και πιθανότατα θα δουν τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει, καθώς είναι ακλόνητο φαβορί στο ματς με τη Λαμία στην Τούμπα. Οπως ο Αλμέιδα δεν θα υπολογίζει αύριο τον τραυματία Στάνκοβιτς, έτσι και ο Τερίμ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Παλάσιος, με τους Σπόραρ (ράμματα στο κεφάλι) και Μπερνάρ (κτύπημα στο πόδι) να έχουν τα δικά τους προβλήματα.

«Αντίο» Πογιέτ

Ο Γκουστάβο Πογιέτ με ανάρτησή του στα social media αποχαιρέτη­σε τους πάντες μετά τη λήξη του συμβολαίου του, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για τα δύο χρόνια παρουσίας του στην Εθνική, όμως άφησε ένα μικρό «παράθυρο» ανοιχτό στο τέλος. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά αν αυτό ήταν το τέλος του ταξιδιού μας μαζί, δεν μπορώ να φύγω χωρίς να μοιραστώ την ευγνωμοσύν­η μου. Η εργασία και η εκπροσώπησ­η της Εθνικής Ελλάδος υπήρξε απόλυτη τιμή και χαρά», τόνισε μεταξύ άλλων.

 ?? ?? Το ντέρμπι
Το ντέρμπι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece