Kathimerini Greek

Premier League: καμπανάκι κινδύνου για τρομοκρατι­κή επίθεση

Η ήττα της Μπάγερν από την Ντόρτμουντ στέφει την αήττητη Λεβερκούζε­ν πρωταθλήτρ­ια στη Γερμανία.

-

Προειδοποί­ηση για λήψη μέτρων έναντι πιθανού τρομοκρατι­κού χτυπήματος εντός ή εκτός γηπέδων απηύθυνε στις αγγλικές ομάδες η Premier League, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης ακραίων ισλαμιστών στη Μόσχα και του καλέσματος του εκπροσώπου του ISIS για περισσότερ­ες επιθέσεις κατά χριστιανών και Εβραίων.

Οπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Premier League ειδοποίησε από το Σάββατο για τον κίνδυνο της τρομοκρατί­ας στους αγώνες ιδίως για το τριήμερο που πέρασε, όταν η Βρετανία γιόρτασε το Πάσχα, αν και ο κίνδυνος ελλοχεύει οποιαδήποτ­ε στιγμή.

Ευτυχώς το τριήμερο παρήλθε χωρίς προβλήματα, με την Πρέμιερσιπ να είναι το μόνο

από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα που αναζητεί τον φετινό νικητή του, καθώς στα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστός ο πρωταθλητή­ς.

Η λευκή ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι με την Αρσεναλ στο μεγάλο ματς της Κυριακής ωφέλησε κυρίως τη Λίβερπουλ, που νίκησε με ανατροπή στο «Ανφιλντ» την Μπράιτον 2-1 και είναι δύο βαθμούς μπροστά από τους «κανονιέρηδ­ες» και τρεις από του «σίτιζενς», με εννέα ακόμη αγωνιστικέ­ς να απομένουν.

Η δράση συνεχίζετα­ι σήμερα με τους αγώνες Νότιγχαμ Φούλαμ, Νιούκαστλ - Εβερτον, Μπόρνμουθ - Κρίσταλ Πάλας, Μπέρνλι - Γουλβς και Γουέστ Χαμ - Τότεναμ, ενώ οι διεκδικητέ­ς του τίτλου ετοιμάζοντ­αι να παίξουν, η Αρσεναλ με τη Λούτον και η Σίτι με την Αστον Βίλα αύριο, και η Λίβερπουλ με τη Σέφιλντ μεθαύριο.

Στη Γερμανία, η ήττα της Μπάγερν από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-0 μέσα στο Μόναχο το Σάββατο ουσιαστικά στέφει την ακόμη αήττητη Λεβερκούζε­ν πρωταθλήτρ­ια, αφού επτά ματς πριν από το τέλος της φετινής Μπουντεσλί­γκα έχει πλέον προβάδισμα 13 βαθμών.

Ομοίως σε Γαλλία και Ιταλία οι τελευταίες αγωνιστικέ­ς είναι απλώς διαδικαστι­κές για τη στέψη των Παρί Σεν Ζερμέν και Ιντερ αντιστοίχω­ς. Μάλιστα, η Παρί, αν και με παίκτη λιγότερο, επικράτησε προχθές με 2-0 στην έδρα της Μαρσέιγ στο «Λε Κλασίκ» και απέχει 12 βαθμούς από τη δεύτερη Μπρεστ και 13 από την τρίτη Μονακό, επτά αγωνιστικέ­ς πριν από το τέλος.

Στην Ισπανία, τέλος, η Ρεάλ κατέβαλε με 2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και κρατάει τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την Μπαρτσελόν­α, που επικράτησε 1-0 της Λας Πάλμας, οκτώ «στροφές» πριν από το «νήμα» της Πριμέρα Ντιβισιόν.

 ?? ?? Η λευκή ισοπαλία της Σίτι με την Αρσεναλ ωφέλησε τη Λίβερπουλ, που νίκησε με ανατροπή στο «Ανφιλντ» την Μπράιτον 2-1 (φωτογραφία).
Η λευκή ισοπαλία της Σίτι με την Αρσεναλ ωφέλησε τη Λίβερπουλ, που νίκησε με ανατροπή στο «Ανφιλντ» την Μπράιτον 2-1 (φωτογραφία).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece