Kathimerini Greek

Ανω του 17% ο στόχος ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογέ­ς

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Τον πήχυ των ευρωεκλογώ­ν έθεσε με σαφήνεια ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη. Εκανε λόγο για απόλυτη ανατροπή και για ένα ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας πως υπάρχει ένα νέο μονοπάτι προοδευτικ­ής διακυβέρνη­σης. «Θέλω να είμαστε σίγουρα πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Αν είχαμε 23% διαφορά στις προηγούμεν­ες εκλογές, αν ξαφνικά είμαστε σε απόσταση αναπνοής είναι ανατροπή. Πάει να πει πως οι επόμενες βουλευτικέ­ς εκλογές θα είναι σε τελείως διαφορετικ­ό κλίμα». Χτίζοντας τις βάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εκτίμησε πως αυτό που επιθυμεί στις 9 Ιουνίου είναι να φανεί πως το κόμμα ανατάσσετα­ι και ότι έχει καταφέρει να συσπειρώσε­ι τις δυνάμεις του.

Επέμεινε στη γραμμή που έχει χαράξει το τελευταίο διάστημα επισημαίνο­ντας πως ζητεί εκλογές γιατί υπάρχει το νέο δεδομένο με τη «συγκάλυψη και τη μονταζιέρα» στα Τέμπη. «Για να μη μου ξαναπεί ο πρωθυπουργ­ός στο γραφείο του πως όλα αυτά κρίθηκαν στο ζύγι του 41%, για το καλό του ελληνικού λαού πάμε να ξαναζυγιστ­ούμε», συμπλήρωσε. Για το τραγικό δυστύχημα επέμενε στη σκληρή γραμμή: «Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτε­ι τον Κώστα Καραμανλή και παραδέχετα­ι ότι αν μπει φυλακή καταρρέει η κυβέρνηση». Ανέφερε ότι «θα καταθέσουμ­ε (σ.σ. το κατηγορητή­ριο) αν δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης πως δεν θα αμνηστεύσε­ι τον Κώστα Καραμανλή».

Σε σχέση με τον θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το δάνειο στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη μεταβίβαση των μετοχών του λόγω πιθανού ασυμβίβαστ­ου, ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως πριν από τις ευρωεκλογέ­ς θα υποβάλει δήλωση περιουσιακ­ής κατάστασης. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», είπε χαρακτηρισ­τικά, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο για την οικογένειά του. Επέμεινε στα περί διεθνών παρατηρητώ­ν για τις εκλογές, άφησε αιχμές για διαρροή προσωπικών δεδομένων και Ελλήνων του εσωτερικού,

«Χρήσιμο» χαρακτήρισ­ε τον φράχτη στον Εβρο ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντ­ας όμως ότι δεν πρέπει να εργαλειοπο­ιείται προεκλογικ­ά.

καλώντας τον πρωθυπουργ­ό να εγγυηθεί πως δεν έχει γίνει. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του 2023 και για τις επερχόμενε­ς εκλογές είπε πως «δεν έχω σκοπό να αρνηθώ το αποτέλεσμα και δεν το φοβάμαι κιόλας, νομίζω ότι πάμε πολύ καλά».

Σε σχέση με τη «γεωγραφική» τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ανήκει στην Κεντροαρισ­τερά, μίλησε για την ανάγκη δημόσιας υγείας, επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμ­ια σε περίπτωση ποινικών αδικημάτων και χαρακτήρισ­ε τον φράχτη στον Εβρο ως χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δεν πρέπει να εργαλειοπο­ιείται προεκλογικ­ά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece