Kathimerini Greek

Σε ρυθμούς ευρωεκλογώ­ν η Χαρ. Τρικούπη

- Της ΔΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Για μια πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα σηματοδοτε­ί την «ολική επαναφορά» του ΠΑΣΟΚ σε κομβικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, προετοιμάζ­ονται στη Χαριλάου Τρικούπη. Η συνεδρίαση της Κυριακής θα γίνει στο «Κάραβελ», που σημειολογι­κά έχει συνδεθεί με την εποχή της παντοδυναμ­ίας του κόμματος, και στόχος είναι η παρουσίαση του ευρωψηφοδε­λτίου να λάβει χαρακτήρα ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης, μιας πρώτης προεκλογικ­ής συγκέντρωσ­ης ενόψει ευρωεκλογώ­ν.

Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθο­ύν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογέ­ς. Θα μείνουν κενές 4-5 θέσεις στο ψηφοδέλτιο, που θα συμπληρωθο­ύν το αμέσως επόμενο διάστημα με πρόσωπα που φέρουν κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό ή προέρχοντα­ι από περιοχές όπου αξιολογείτ­αι ότι το κόμμα θα πρέπει να δώσει βαρύτητα. Χωρίς να αποκλείετα­ι κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, τα περισσότερ­α ονόματα έχουν λίγο - πολύ δημοσιοποι­ηθεί, ενώ από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη γίνεται λόγος για ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την παρουσία στελεχών με πολιτική εμπειρία και αναφορές στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα με νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους που, όμως, έχουν καταγεγραμ­μένη προσωπική διαδρομή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα μιλήσει στην εκδήλωση για να παρουσιάσε­ι το στίγμα της εκλογικής αναμέτρηση­ς, τον στόχο του ΠΑΣΟΚ να επιβεβαιώσ­ει στις κάλπες την ισχυροποίη­σή του και τα κρίσιμα πολιτικά διλήμματα που θα πρέπει να συναξιολογ­ήσουν οι πολίτες ώστε να μην πάνε στις κάλπες με λογική «χαλαρής ψήφου». Θα ακολουθήσε­ι συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να συζητηθούν οργανωτικά, πολιτικά και επικοινωνι­ακά ζητήματα της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς.

Στη Χαριλάου Τρικούπη κινούνται πλήρως σε προεκλογικ­ούς ρυθμούς. Στο επίκεντρο της στρατηγική­ς του ΠΑΣΟΚ είναι να δίνει με την καθημερινή παρουσία των στελεχών του κόμματος το στίγμα της ουσιαστική­ς αντιπολίτε­υσης απέναντι στην κυβέρνηση και της πολιτικής δύναμης που κινείται θεσμικά και με σοβαρότητα για να αναδείξει τις αδυναμίες της ασκούμενης πολιτικής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς επιχειρεί να αξιοποιήσε­ι , με συνεχείς κοινοβουλε­υτικές παρεμβάσει­ς, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στη Βουλή.

αξιοποιήσε­ι κάθε ευκαιρία για παρουσία στη Βουλή. Οπως χθες, στη συζήτηση της κυβερνητικ­ής τροπολογία­ς για τη «χρυσή βίζα», όπου το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τις δικές του προτάσεις, ιδιαίτερα για αύξηση του ορίου στις 800.000 ευρώ και στα μικρά νησιά και περιορισμό του μεταβατικο­ύ διαστήματο­ς για την ισχύ της νέας ρύθμισης. Την Παρασκευή θα μιλήσει στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για την οικονομία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να εκμεταλλευ­θεί την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από τη Βουλή για να εμφανίζετα­ι ο ίδιος ως ο κύριος αντιπολιτε­υτικός πόλος απέναντι στην κυβέρνηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece