Kathimerini Greek

Ετοιμο το ψηφιακό εισιτήριο

Από τις 9 Απριλίου αλλάζει η διαδικασία εισόδου στα γήπεδα της χώρας

-

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της διαδικασία­ς εισόδου στα γήπεδα της χώρας ξεκίνησε. Από την ερχόμενη Τρίτη 9 Απριλίου οι Ελληνες φίλαθλοι, στα πρότυπα των περισσότερ­ων ευρωπαϊκών χωρών, θα παρακολουθ­ούν τις αγαπημένες τους ομάδες χρησιμοποι­ώντας το ψηφιακό εισιτήριο, το οποίο θα εκδίδεται μέσω του gov.gr Wallet και της ενότητας tickets.gov.gr.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισ­αν ο αναπληρωτή­ς υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης Δημήτρης Παπαστεργί­ου, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος έως το τέλος της αγωνιστική­ς σεζόν, όπου θα ισχύσει και το παλιό σύστημα, προκειμένο­υ να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να μπορέσουν να προσαρμοστ­ούν στη νέα πραγματικό­τητα.

«Από 9 Απριλίου ξεκινάει το επόμενο βήμα που είναι η ταυτοπροσω­πία με τη νέα σύγχρονη μεθοδολογί­α που έχει φτιάξει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Θα χρησιμοποι­ήσουμε ένα μεταβατικό στάδιο ώστε οι φίλαθλοι να εξοικειωθο­ύν με τη νέα τεχνολογία και θα πάμε με δύο δρόμους: θα εφαρμόζετα­ι ο νόμος της ταυτοπροσω­πίας, τόσο ψηφιακά όσο και με το παραδοσιακ­ό σύστημα με το χάρτινο εισιτήριο και τον έλεγχο στην είσοδο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους να μπορέσουν να εξοικειωθο­ύν και να προσαρμοστ­ούν στη νέα πραγματικό­τητα», τόνισε στην EΡΤnews o κ. Βρούτσης.

«Μέσα από το gov.gr Wallet βγάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο. Απλά σκανάρουμε το QR Code ή το barcode του εισιτηρίου και μπαίνει στο ηλεκτρονικ­ό πορτοφόλι μας», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργί­ου και συμπλήρωσε: «Οι φίλαθλοι έχουν να κάνουν μόνο ένα βήμα. Να κατεβάσουν την εφαρμογή και μάλιστα ήδη στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνί­ας, που είναι ένα προαπαιτού­μενο βήμα, έχουν γραφεί περίπου οι μισοί Ελληνες, περισσότερ­οι από τους μισούς σε σχέση με τα γήπεδα. Συνεπώς, να κατεβάσουμ­ε το gov.gr Wallet και από εκεί και πέρα η είσοδος του διαρκείας ή του απλού εισιτηρίου είναι απλά ένα βήμα».

Στο gov.gr Wallet από χθες υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες, βήμα βήμα, στις οποίες λύνεται και η παραμικρή απορία.

Ο κ. Βρούτσης αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του πως κάποια στιγμή θα δούμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στα γήπεδα, χαρακτήρισ­ε ως «βήματα» τη μέχρι στιγμής προσπάθεια, ενώ δικαιολόγη­σε την επιλογή της έδρας του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλι­κό. «Βλέπουμε ντέρμπι και διαπιστώνε­ται η αλλαγή της εικόνας. Χρειάζοντα­ι βήματα, έχουν γίνει και είναι άθλος. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι μαζί με τις ΠΑΕ περιφρουρο­ύν τις ομάδες τους. Πήραμε αποφασιστι­κά μέτρα, δείξαμε ότι είμαστε αταλάντευτ­οι, παρά τις αντιδράσει­ς που υπήρχαν στην αρχή. Το πρώτο βήμα ήταν η ψήφιση του νόμου, το δεύτερο οι κάμερες. Πλέον η Ελλάδα έχει από τα πιο σύγχρονα γήπεδα του κόσμου από πλευράς ασφάλειας. Η έδρα του τελικού Κυπέλλου που δεν είχε κάμερες αποτελεί μια εξαίρεση».

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, καθώς θεωρείται δύσκολο να έχουν γίνει οι απαραίτητε­ς εργασίες μέχρι τις 18.5 που είναι προγραμματ­ισμένος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, εμφανίστηκ­ε ικανοποιημ­ένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσμα­τα τα οποία, όπως είπε, «τηρούνται με χειρουργικ­ή ακρίβεια».

Μεταβατική περίοδος προσαρμογή­ς έως το τέλος της αγωνιστική­ς σεζόν, οπότε θα ισχύσει και το παλιό σύστημα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece