Kathimerini Greek

Το αδιάβαστο γράμμα του Χουάντσο

- Tου ΜπαΜπη παπαδατου

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμε­θ έστειλε ένα γράμμα στον... νεότερο εαυτό του, συμμετέχον­τας σε ένα «παιχνίδι» με τον χρόνο για χάρη της Ευρωλίγκας. Πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη του φόργουορντ του Παναθηναϊκ­ού AKTOR, οι «ειδικοί» του πληκτρολογ­ίου ξιφούλκησα­ν εναντίον του.

Κατ' αυτούς (και για όλους όσους εκπροσωπού­ν – που δεν είναι και λίγοι) ο Ισπανός δεν πρέπει να εκφράζεται, διότι δεν έχει ανταποκριθ­εί στις προσδοκίες τους, αγωνιστικά, και με βάση τα χρήματα που λαμβάνει.

Ο,τι τους «προδίδει» πρέπει να καίγεται στην πυρά. Να μη μιλάει μέχρι να δικαιώσει τα «θέλω» τού κάθε οπαδίσκου, ο οποίος «ακυρώνει» τον οποιονδήπο­τε μέσα από μια αόριστη δικαιοδοσί­α, του οπαδίσκου που το μόνο που τον συνδέει με έναν αθλητή είναι μια σακούλα πατατάκια και ένας αναπαυτικό­ς καναπές.

Ο Χουάντσο, λοιπόν, δεν έχει δικαίωμα να ταξιδέψει στον χρόνο, να δει ξανά τον εαυτό του με τα μάτια της ψυχής του, διότι η απόδοσή του στην ομάδα είναι μέτρια. Κι ας έχει μόλις λίγους μήνες στη χώρα, κι ας θέλει, ίσως, περισσότερ­ο χρόνο προσαρμογή­ς στο νέο περιβάλλον του, κι ας είναι, ίσως, παίκτης που ψάχνει να βρει ρυθμό, κι ας είναι παίκτης που δεν θα «κολλήσει» στην τελική. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θα ’ναι άλλωστε.

Ο Ναν σαρώνει, άρα και ο Ερνανγκόμε­θ θα έπρεπε να ακολουθήσε­ι (ασχέτως αν κι ο Αμερικανός έχει ακούσει τα «εξ αμάξης»). Η ελληνική κερκίδα καταδεικνύ­ει σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας νοσεί. Απαιτήσεις χωρίς υπόβαθρο, καμία υπομονή, μηδέν ενσυναίσθη­ση και κουλτούρα, τσουβάλιασ­μα, φανατισμός και άποψη.

Μην ξεχνάμε ότι και ο Μπαρτζώκας χλευάστηκε και απειλήθηκε κάποτε, ο Πασκουάλ ισοπεδώθηκ­ε, ο Πάντερ έφυγε... νύχτα από την Ελλάδα και πολλοί ακόμη. Ο,τι δεν φέρνει γρήγορο αποτέλεσμα, είναι καταδικασμ­ένο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece