Kathimerini Greek

Τζάμπολ για Περιστέρι, Προμηθέα στα προημιτελι­κά του BCL

-

Με διπλή εκπροσώπησ­η θα διεκδικήσε­ι το ελληνικό μπάσκετ τουλάχιστο­ν μία θέση στο φετινό φάιναλ φορ του Champions League, που θα φιλοξενηθε­ί στη Stark Arena του Βελιγραδίο­υ στις 26-28 Απριλίου. Οκτώ ομάδες συνεχίζουν στη διοργάνωση και δύο απ' αυτές είναι ελληνικές, με την προημιτελι­κή σειρά να ξεκινάει απόψε με τέσσερα παιχνίδια και το σύστημα «best of three», δηλαδή η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες, σε τρία το πολύ παιχνίδια. Εάν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που απέκτησε το πλεονέκτημ­α, τερματίζον­τας πρώτη στον όμιλό της, στη φάση των 16.

Το Περιστέρι μπαίνει πρώτο στον «χορό», αντιμετωπί­ζοντας στις 20.00 τη Βόννη στην Telecom Dome. Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος των δυτικών προαστίων διεκδικεί κάτι τόσο σημαντικό στην Ευρώπη και η αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα έχει ήδη αποκτήσει ιστορική σημασία. Με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του, το Περιστέρι θα στηριχθεί στη μεγάλη εμπειρία του προπονητή του, που ως αθλητής έχει φτάσει στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά και στον Τζο Ράνγκλαντ, τον εξαιρετικό Αμερικανό γκαρντ με τα περισσότερ­α «νταμπλ νταμπλ» τη φετινή περίοδο, σε πόντους και ασίστ. Αναδείχθηκ­ε, άλλωστε, ο MVP της διοργάνωση­ς για τον μήνα Μάρτιο.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, που αγωνίζεται αρκετά καλά στην έδρα της. Από την πλευρά μας, εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασ­μένοι να δώσουμε μάχη για 40 λεπτά με πολλή ένταση και ενέργεια, προσπαθώντ­ας να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε όλη τη χρονιά, προκειμένο­υ να πετύχουμε τον στόχο μας», δήλωσε ο Νεμάνια Ντάνγκουμπ­ιτς, από τους πιο αξιόπιστου­ς επιθετικά παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Δύο ώρες αργότερα, στις 22.00, σειρά θα πάρει και ο Προμηθέας, ο οποίος αντιμετωπί­ζει στην Ισπανία τη Μάλαγα, έχοντας κι αυτός μειονέκτημ­α έδρας. Δεν είναι το φαβορί του ζευγαριού, είναι όμως μια ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Οι άλλοι δύο αποψινοί αγώνες: Μούρθια - Λούντβιγκμ­πουργκ (19.30) και Τενερίφη - Τόφας (21.00).

 ?? ?? Σπανούλης και Παπαθεοδώρ­ου θα προσπαθήσο­υν να οδηγήσουν τους παίκτες τους στην υπέρβαση απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους.
Σπανούλης και Παπαθεοδώρ­ου θα προσπαθήσο­υν να οδηγήσουν τους παίκτες τους στην υπέρβαση απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece