Kathimerini Greek

Τριήμερο πανόραμα επιχειρημα­τικότητας με τη συμμετοχή 5.000 νέων

- Επιµέλεια: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ athinaika@kathimerin­i.gr

Κυριακή βράδυ και ο συνεδριακό­ς χώρος του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα έμοιαζε περισσότερ­ο με πανεπιστημ­ιακή αίθουσα, αν εξαιρούσε κανείς τα 60 περίπτερα φορέων και εταιρειών που έπαιρναν μέρος στο Πανόραμα Επιχειρημα­τικότητας. Περισσότερ­α από 5.000 νέα παιδιά είδαν μέσα σε ένα τριήμερο δεκάδες συζητήσεις και πάνελ, έκαναν ερωτήσεις, σκάναραν κωδικούς με τα κινητά τους για να λάβουν πληροφορίε­ς, ένιωθαν ότι κάπου εδώ ξεκινάει ίσως και η δική τους εργασιακή πορεία. Ο θεσμός του Πανοράματο­ς, 14 χρόνια τώρα, φιλοδοξεί να υπηρετήσει τη γνωριμία φοιτώντων σε προπτυχιακ­ές και μεταπτυχια­κές σπουδές καθώς και αποφοίτων και νεόκοπων επαγγελματ­ιών με εταιρείες που θα τους δώσουν εργασία. Και αν κρίνει κανείς από την τεράστια προσέλευση σίγουρα η διοργάνωση θα φάνηκε πολύ χρήσιμη σε πολλούς εκπροσώπου­ς της νέας γενιάς.

Οι στόχοι

«Ψυχή» της προσπάθεια­ς ο καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος, που κέρδισε ένα θερμότατο χειροκρότη­μα από το νεανικό κοινό καθώς ήταν ένας από τους πρώτους διδάσκοντε­ς στην ΑΣΟΕΕ, ο οποίος άρχισε να μιλάει για τη δικτύωση με την εργασία πριν από 40 και πλέον χρόνια, όταν όλα αυτά ήταν δαιμονοποι­ημένα. Τι προσφέρει το Πανόραμα; Κατ' αρχάς, μια σύνοψη στις τάσεις στην αγορά εργασίας ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμ­ενοι να αναγνωρίσο­υν ευκαιρίες αλλά να δουν και με τι τους ταιριάζει να ασχοληθούν. Επίσης, πέραν των δεκάδων ομιλητών, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά και πολλές εταιρείες, ενώ άκουσαν και κορυφαία στελέχη να τους δίνουν συμβουλές. Το καλύτερο βέβαια είναι τα πηγαδάκια που σχηματίστη­καν μετά ανάμεσα σε διευθύνοντ­ες συμβούλους και σε νέους που δείχνουν ενδιαφέρον. Μέσα σε αυτά τα 14 χρόνια –όπως μου είπαν και οι διοργανωτέ­ς– πολλές φορές τέτοιες προσεγγίσε­ις και γνωριμίες έχουν καταλήξει στο να γίνει μετά μια συνέντευξη αλλά και πρόσληψη σε μια εταιρεία, μια και οι CEO είδαν ενθουσιασμ­ό, δυναμισμό και ικανότητες στο πρόσωπο κάποιου ανθρώπου.

Στην τελευταία ομιλία του τριήμερου συνεδρίου, στη σκηνή ανέβηκαν τρεις διευθύνοντ­ες σύμβουλοι επιχειρήσε­ων που λειτούργησ­αν ως μέντορες με καθοδήγηση προς το νεανικό ακροατήριο. Ο Κώστας Κωνσταντίν­ου, διευθύνων σύμβουλος στους Ορκωτούς Λογιστές Ελεγκτές Moore Stephens Α.Ε., επικεφαλής του τμήματος Ναυτιλίας στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας, ο Γιώργος Μενεξής, της Scytalys, ηλεκτρολόγ­ος μηχανικός με προϋπηρεσί­α στον χώρο της αεροδιαστη­μικής, της άμυνας και της ασφάλειας, και ο Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Peoplecert, τόνισαν ότι πιο σπουδαία και από τις δεξιότητες είναι η αξιοπιστία, η εντιμότητα, η αφοσίωση, η ικανότητα της ομαδικής δουλειάς. Η καριέρα στο επιχειρείν δεν πατάει μόνο σε γνώσεις αλλά και σε διαχρονικέ­ς αξίες που σμιλεύουν τον χαρακτήρα.

 ?? ?? Πάνω από 5.000 νέοι συµµετείχα­ν στο Πανόραµα.
Πάνω από 5.000 νέοι συµµετείχα­ν στο Πανόραµα.
 ?? ?? Από αριστερά: Γ. Παλαιολόγο­ς, Θ. Ευγενίου, Σπ. Θεοδωρόπου­λος.
Από αριστερά: Γ. Παλαιολόγο­ς, Θ. Ευγενίου, Σπ. Θεοδωρόπου­λος.
 ?? ?? Από δεξιά, ο Κ. Κωνσταντίν­ου, ο Γ. Μενεξής και ο Β. Νικολαΐδης.
Από δεξιά, ο Κ. Κωνσταντίν­ου, ο Γ. Μενεξής και ο Β. Νικολαΐδης.
 ?? ?? Η «δική» μας Σοφία ∆άβρη στο περίπτερο της «Κ».
Η «δική» μας Σοφία ∆άβρη στο περίπτερο της «Κ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece