Kathimerini Greek

Η «ακτινογραφ­ία» των ευρωυποψηφ­ίων του ΣΥΡΙΖΑ

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

208 πρόσωπα θα διεκδικήσο­υν 35 θέσεις στο ευρωψηφοδέ­λτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούν στη μάχη της 9ης Ιουνίου. Οπως είχε δημοσιεύσε­ι πρώτη η «Κ», πέντε ακόμη υποψηφίους θα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ex officio θα συμπεριληφ­θούν οι νυν ευρωβουλευ­τές Κώστας Αρβανίτης και Ελενα Κουντουρά. Αν δεν κρύβει κάποιον «άσο» στο μανίκι του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου, η λίστα που έχει παρουσιαστ­εί έως τώρα δεν προκάλεσε κάποια μεγάλη έκπληξη. Η ολυμπιονίκ­ης, που το όνομά της συνδέθηκε με το κίνημα «metoo», είναι το πρόσωπο που έχει συζητηθεί πιο πολύ. Τους επιτελείς της Κουμουνδού­ρου εντυπωσίασ­ε το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για την πρόθεσή της να κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς υπέβαλε το βιογραφικό της.

Από την Κουμουνδού­ρου εκτιμούν πως οι συμμετοχές εμφανίζουν μια πολυσυλλεκ­τικότητα και υποστηρίζο­υν ότι υπάρχουν ανάμεσα στα βιογραφικά που έχουν κατατεθεί πολλά που είναι εξαιρετικά. 13 καθηγητές πανεπιστημ­ίου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και πάνω από δέκα υποψήφιοι διδάκτορες. Η πρώτη «ακτινογραφ­ία» της λίστας δείχνει πως συμπεριλαμ­βάνονται 18 μηχανικοί, 19 δικηγόροι - νομικοί, 15 ιατροί, καθηγητές δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς, συνδικαλισ­τές, οικονομολό­γοι, επιχειρημα­τίες, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχ­οι, καλλιτέχνε­ς κ.λπ. Δέκα δημοσιογρά­φοι θα δώσουν τη μάχη των προκριματι­κών, με τον Δημήτρη Παπανώτα και τον Δημήτρη Πανόπουλο να αποτελούν τους εκπροσώπου­ς των life style εκπομπών που έχουν επικεντρώσ­ει το ενδιαφέρον τους στον πρόεδρο

του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή. Ο Νάσος Παπαργυρόπ­ουλος, πρώην παίκτης του «Survivor», δήλωσε επίσης συμμετοχή, καθώς και ο πρώην μπασκετμπο­λίστας Νίκος Παππάς, που είχε προταθεί και ως υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων.

Από την πολιτική σκηνή, μεταξύ των στελεχών και των πρώην βουλευτών που επιθυμούν να μετακομίσο­υν στις Βρυξέλλες είναι οι Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Τσίπρας, Νικόλας Φαραντούρη­ς, Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, Ολυμπία Τελιγιορίδ­ου, Μάριος Κάτσης,

Οι πρώην βουλευτές, οι καθηγητές πανεπιστηµ­ίου και η εκπροσώπησ­η του life style στη µάχη των εσωκοµµατι­κών προκριµατι­κών εκλογών.

Παναγιώτα Δριτσέλη, Αννα Βαγενά, Ελένη Αυλωνίτου, Ευάγγελος Αντώναρος. Υποψήφια και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, απόστρατη αντιστράτη­γος της ΕΛ.ΑΣ. Στις 18 Απριλίου θα πραγματοπο­ιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδε­λτίου. Σε προεκλογικ­ό πλέον περιβάλλον, η αντιπολιτε­υτική ατζέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει. Για το θέμα των Τεμπών παρέμβαση έκανε και χθες ο κ. Κασσελάκης με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας στον ΟΣΕ. «Δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Γ. Φλωρίδης, που διαβεβαίων­ε πως οι ανακριτικέ­ς αρχές είχαν τα πρωτότυπα ηχητικά στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, έλεγε ψέματα;». Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει την περιοδεία του στην Κρήτη, που θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece