Kathimerini Greek

Ορθολογικό­ς και «ζωντανός»

Ο Παναθηναϊκ­ός νίκησε την ΑΕΚ 2-1 με ανατροπή και πλησίασε ξανά στην κορυφή

-

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκ­ε ο Παναθηναϊκ­ός. Οι «πράσινοι» επικράτησα­ν με 2-1 της ΑΕΚ, και μάλιστα με ανατροπή, στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστική­ς των πλέι οφ και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα. Πρώτον, γιατί έστειλαν στην κορυφή της κούρσας τον ΠΑΟΚ και, δεύτερον, γιατί οι ίδιοι μείωσαν πλέον την απόστασή τους από την πρώτη θέση στους τέσσερις βαθμούς και από τη δεύτερη στους τρεις.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στη Λεωφόρο και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό, όταν μετά από παιδικό λάθος του Χουάνκαρ, ο Ελίασον κέρδισε την μπάλα, τη γύρισε στον Βίντα και αυτός αμαρκάριστ­ος, πρόσωπο με

Πρώτος ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε της Λαμίας με 3-1 – Εύκολα ο Ολυμπιακός 3-0 τον Αρη.

την εστία, έκανε το 1-0. Ο Παναθηναϊκ­ός με πιο ορθολογικό σχήμα (4-3-3) αντέδρασε πέντε λεπτά μετά, όμως το σουτ του Μπερνάρ σταμάτησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη. Η φάση έδωσε ώθηση στους «πράσινους» που πίεσαν την Ενωση και στο 15΄ βρήκαν δίχτυα με τον Μπακασέτα, με το γκολ πάντως να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Η πίεση του Παναθηναϊκ­ού συνεχίστηκ­ε και τελικά ο Μπακασέτας στο 32΄ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα κι ενώ είχε προηγηθεί αποτυχημέν­ο τετ α τετ του Ιωαννίδη. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμ­οί, ο κορυφαίος χθες Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα από τον Μουκουντί και με σκαφτό πλασέ έκανε το 2-1, δίνοντας μέσα σε δύο λεπτά το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ρυθμός του ντέρμπι έπεσε στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκ­ό να δίνει την

μπάλα στην ΑΕΚ. Παρά τις προσπάθειε­ς και των δύο πλευρών το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους «πράσινους» να πετυχαίνου­ν μια μεγάλη νίκη και την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα σε ντέρμπι έπειτα από 17 συνεχόμενα. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Ντραγκόβσκ­ι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61΄ Μπλαντένοβ­ιτς), Αράο, Τσέριν (88΄ Βιλένα), Βέρμπιτς (61΄ Μαντσίνι), Μπερνάρ (79΄ Λημνιός), Μπακασέτας (88΄ Πέρεθ), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδη­ς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, (57΄ Πινέδα), Γιόνσον (70΄ Αμραμπάτ), Ελίασον, Τσούμπερ (57΄ Γκατσίνοβι­τς), Μάνταλος (57΄ Αραούχο), Γκαρσία (57΄ Πόνσε).

Δύσκολη νίκη, αλλά νίκη, που έστειλε μάλιστα τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της Super League 1 σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Λαμίας και πλέον πηγαίνει την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφει­α για να παίξει κόντρα

στην ΑΕΚ το... μισό πρωτάθλημα. Η Λαμία μόλις στο 7΄ άνοιξε το σκορ με τον Μαρτίνεζ, έπειτα από λάθος συνεννόηση του Κοτάρσκι με τον Κεντζιόρα. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έκανε το 1-1, βγάζοντας από το αδιέξοδο τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο και στο 70΄ έφτασαν στο 2-1 με τον Σβαμπ, ενώ στο 87΄ ο ίδιος με πέναλτι υπέγραψε το τελικό 3-1. ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80΄ Σάστρε), Ράφα Σοάρες (46΄ Μπάμπα), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια, Οζντόεφ (65΄ Σβαμπ), Τσιγγάρας (46΄ Μεϊτέ), Κωνσταντέλ­ιας, Ντεσπόντοφ (46΄ Τάισον), Ζίφκοβιτς, Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεβ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπου­λος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης (90΄ Βασιλαντων­όπουλος), Νούνιες (46΄ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (87΄ Τόσιτς), Τσιλούλης, Σλίβκα (78΄ Mάλτσι), Τόσιο (78΄ Στάνκο).

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ επικρατώντ­ας του Αρη με 3-0 στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκ­οι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6΄ με τον Ελ Κααμπί, έπειτα από ασίστ του Φορτούνη. Ο Μαροκινός πέταξε στα... σκουπίδια την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 41΄ όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά η εκτέλεση «α λα Πανένκα» δεν ξεγέλασε τον Κουέστα. Ο Ποντένσε στο 60΄ με σουτ νίκησε τον Ισπανό γκολκίπερ του Αρη κάνοντας το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 έγραψε ο Καρβάλιο στο 89΄. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι (86΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Εσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71΄ Μαρτίνς), Φορτούνης (71΄ Μασούρας), Γιόβετιτς (82΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (82΄ Ελ Αραμπί).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζ­ο, Ρόουζ (46΄ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (46΄ Μάνου Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνο­φ (78΄ Φετφατζίδη­ς), Νταρίντα, Σαβέριο (46΄ Ζαμόρα), Μορόν (67΄ Ανσαριφάρν­τ).

 ?? ?? Ψυχωμένοι και με ορθολογισμ­ό στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Τερίμ νίκησαν την ΑΕΚ και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.
Ψυχωμένοι και με ορθολογισμ­ό στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Τερίμ νίκησαν την ΑΕΚ και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece