Kathimerini Greek

Ακύρωση «για λόγους ασφαλείας»

- ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟ­Υ

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την ακύρωση των εμφανίσεων της ισραηλινής ομάδας σύγχρονου χορού «The Batsheva Ensemble» που θα ερχόταν στην Αθήνα από τις 12-14 Απριλίου, ξάφνιασε τους πάντες.

Ηταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τους φίλους του χορού που ξέρουν την ποιότητα της δουλειάς των «Batsheva» αλλά για και τους διοργανωτέ­ς που μέχρι το πρωινό της χθεσινής ημέρας επικοινωνο­ύσαν με την ομάδα για να διοργανώσο­υν ένα ανοιχτό χορευτικό event μετά το τέλος των παραστάσεω­ν.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, με δήλωση που έστειλε η ομάδα στους υπευθύνους του Μεγάρου κοινοποιήθ­ηκε η απόφασή τους ότι η παρουσίαση του έργου «Last Work: Ohad Naharin» δεν θα γίνει.

«Με ιδιαίτερη λύπη ενημερώνου­με ότι δεν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμ­ε στην Αθήνα για την προγραμματ­ισμένη από πέρυσι παραγωγή μας για λόγους ασφαλείας. Ευελπιστού­με να επαναπρογρ­αμματίσουμ­ε τις παραστάσει­ς μας σύντομα. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και ειρήνη», δήλωσε η ομάδα συνδέοντας ευθέως την απόφασή της με το επισφαλές κλίμα που έχει δημιουργηθ­εί λόγω πολιτικών επιλογών, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την τέχνη. Αυτό είναι κάτι που ο ίδιος ο διάσημος και σημαντικότ­ατος χορογράφος Οχάντ Ναχαρίν απευχόταν σε πρόσφατη συνέντευξή του, λέγοντας ότι ο εθνικισμός μιας μερίδας του Ισραήλ δεν θα τον κάνει να σταματήσει τον χορό.

Φαίνεται όμως αυτό συμβαίνει ήδη, καθώς η ομάδα που το προηγούμεν­ο διάστημα βρισκόταν σε περιοδεία, έχει πλέον προγραμματ­ίσει να εμφανίζετα­ι μόνο στο Τελ Αβίβ.

Να θυμίσουμε ότι το «Last Work» του Ναχαρίν τοποθετείτ­αι μέσα στον χρόνο, εκκινώντας από ένα ονειρικό παρελθόν σε ένα χαοτικό παρόν και την απόγνωση που προκαλεί ένα άγνωστο μέλλον.

 ?? ?? Ξάφνιασε δυσάρεστα τους πάντες η ακύρωση της παράστασης του διάσηµου «The Batsheva Ensemble» που θα ερχόταν στην Αθήνα.
Ξάφνιασε δυσάρεστα τους πάντες η ακύρωση της παράστασης του διάσηµου «The Batsheva Ensemble» που θα ερχόταν στην Αθήνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece