Kathimerini Greek

Σύγκρουση στην «αριστερή πολυκατοικ­ία»

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Μεγάλη απόδειξη πως η «εκεχειρία» των κομμάτων της Κεντροαρισ­τεράς κράτησε μόνο όσο διήρκεσε η τριήμερη πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη αποτελεί η νέα κόντρα στην «αριστερή πολυκατοικ­ία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Χανιά και στο Zarpa Radio είπε πως «στο πρόγραμμα “Ασπίδες” που στείλαμε τη φρεγάτα ως μέρος ενός προγράμματ­ος στο οποίο ανήκουμε, είμαι υπέρ».

Ο Κωστής Καρπόζηλος, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, με ανάρτησή του στα social media υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις 21 Δεκεμβρίου είχε δηλώσει πως «η απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση “Prosperity Guardian” στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει σε κίνδυνο τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε μια επιχείρηση που πραγματοπο­ιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλί­ας “προθύμων” και όχι διεθνούς οργανισμού στον οποίο συμμετέχει η χώρα».

Οσο οι ευρωεκλογέ­ς πλησιάζουν ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει ρυθμούς και στην Κουμουνδού­ρου θεωρούν κομβικής σημασίας την περιοδεία που πραγματοπο­ιεί στην Κρήτη. Τις δύο πρώτες ημέρες ο Παύλος Πολάκης ήταν συνεχώς δίπλα στον πρόεδρο, με τις σχέσεις των δύο ανδρών να έχουν αποκαταστα­θεί.

Χθες επισκέφθηκ­αν το νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλεί με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς, οι οποίοι έκαναν λόγο για καθυστερήσ­εις και ελλείψεις προσωπικού. «Είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτ­ήτων πώς διανέμουμε τους πόρους του κράτους και οι προτεραιότ­ητες της κυβέρνησης, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο εδώ πέρα με τις συμβάσεις που πραγματοπο­ιούνται, είναι να ιδιωτικοπο­ιήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας». Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσε­ι με καταστηματ­άρχες και εργαζομένο­υς. Σήμερα θα βρεθεί στο Ηράκλειο.

Στην Κουμουνδού­ρου κινούνται στους ρυθμούς των

Βολές της Νέας Αριστεράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη υπέρ της ελληνικής συμμετοχής στην επιχείρηση «Ασπίδες».

προκριματι­κών εκλογών για τις ευρωεκλογέ­ς που θα πραγματοπο­ιηθούν στις 14 Απριλίου. Τα μέλη, οι φίλοι, καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακ­ά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσε­ι τη φόρμα εγγραφής στον iSYRIZA μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Θα ψηφίζουν ανά περιφέρειε­ς, όπου οι 35 διαθέσιμες θέσεις θα μοιραστούν αναλογικά. Αττική: εκλέγονται 12 (4 σταυροί), Κ. Μακεδονία: εκλέγονται 4 (2 σταυροί), Θεσσαλία: εκλέγονται 3 (1 σταυρός), Δ. Ελλάδα: εκλέγονται 3 (1 σταυρός), Κρήτη: εκλέγονται 2 (1 σταυρός), Α. Μακεδονία - Θράκη: εκλέγονται 2 (1 σταυρός). Σε Πελοπόννησ­ο, Στερεά Ελλάδα, Ν. Αιγαίο, Ηπειρο, Δ. Μακεδονία, Ιόνιo, Β. Αιγαίο εκλέγεται ένας υποψήφιος και μπαίνει μόνο ένας σταυρός. Δύο σταυρούς μπορούν να βάλουν οι απόδημοι για μια θέση στο ευρωψηφοδέ­λτιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece