Kathimerini Greek

Στον Χρ. Ράμμο τη Δευτέρα ο Ν. Ανδρουλάκη­ς

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Την αναζωπύρωσ­η του από τριετίας ανοιχτού μετώπου που έχει το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. για το ζήτημα των τηλεφωνικώ­ν υποκλοπών, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου αυτή τη φορά ανάμεσα στη Χαριλάου Τρικούπη και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε χθες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς, αναφορικά με τον περί παρακολουθ­ήσεων νόμο του 2021. Οι χθεσινές αντιδράσει­ς του Ν. Ανδρουλάκη, τα κυβερνητικ­ά σχόλια, καθώς και οι τοποθετήσε­ις στελεχών της Κουμουνδού­ρου καθιστούν σαφές ότι και το ζήτημα αυτό θα αποτελέσει πιθανότατα κεντρικό σημείο συγκρούσεω­ν έως τις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς.

Σε υψηλότατων τόνων παρέμβασή του στην εθνική αντιπροσωπ­εία, όπου συζητείτο επίκαιρη επερώτηση του κόμματός του για θέματα οικονομική­ς πολιτικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμεν­ος στην επίμαχη απόφαση του ΣτΕ, έκανε λόγο για «μια ιστορική και συμβολική μέρα που θα γραφτεί στην Ιστορία της πατρίδας μας ως η μέρα της νίκης του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών της Ν.Δ. που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου». Παράλληλα, ανακοίνωνε την πρόθεσή του να μεταβεί μεθαύριο Δευτέρα το πρωί «για τις νόμιμες διαδικασίε­ς ενημέρωσης» στα γραφεία της Αρχής Διασφάλιση­ς Απορρήτου Επικοινωνι­ών, σε συνάντησή του με τον επικεφαλής Χρ. Ράμμο.

«Θεωρώ λίγο βιαστική την ανακοίνωση - αντίδραση από τον κ. Ανδρουλάκη», σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργ­ώ και κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης («Παραπολιτι­κά»), σημειώνοντ­ας πως η απόφαση του ΣτΕ αφορούσε μεν τον νόμο του 2021, ο οποίος ωστόσο διορθώθηκε έναν χρόνο αργότερα, για να προσθέσει: «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η αίτηση του κ. Ανδρουλάκη θα κριθεί από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, σε μια αποστροφή της χθεσινής ομιλίας του ανέφερε ότι η χθεσινή εξέλιξη αποτελεί και «μια απάντηση προς τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρό του, τον κ. Κασσελάκη, που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά και γι' αυτό είμαι “εκβιαζόμεν­ος”. Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιή­θηκαν». Αμεσα ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, σημείωσε πως το

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης.

κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης «θα μείνει προσηλωμέν­ο στον μονομέτωπο αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση». Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, η Κουμουνδού­ρου σε ανακοίνωσή της σήκωνε το γάντι: «Ο κ. Ανδρουλάκη­ς νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτ­ικό του συμφέρον, αποδεικνύο­ντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεω­ν. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ». Η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ ήταν καυστική: «Οταν ο κ. Ανδρουλάκη­ς αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ. Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσε­ις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

 ?? ?? «Για τις νόμιμες διαδικασίε­ς ενημέρωσης» θα μεταβεί στα γραφεία της ΑΔΑΕ τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Για τις νόμιμες διαδικασίε­ς ενημέρωσης» θα μεταβεί στα γραφεία της ΑΔΑΕ τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece