Kathimerini Greek

Συγκίνησαν οι μαθητές με τη μουσική διαμαρτυρί­α για την Κυριακή

- Τ. Γ.

«Γιατί δεν φεύγει; Γιατί δεν ζητάει βοήθεια;». Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της δίνει με τον πιο ωμό τρόπο απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα που ανακύπτουν σε κάθε γυναικοκτο­νία. Γιατί ούτε ο τυπικά αρμόδιος δεν θα μπει στον κόπο να απλώσει ένα χέρι βοηθείας, χωρίς τυπικότητε­ς και «ναι μεν αλλά». Αυτή την τρομακτική αλήθεια θέλησαν να αναδείξουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, που πραγματοπο­ίησαν διαμαρτυρί­α χθες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Κρατώντας πανό το οποίο έγραφε «το περιπολικό δεν είναι ταξί. Καμία μόνη», οι έφηβοι συγκεντρώθ­ηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πραγματοπο­ίησαν μουσική διαμαρτυρί­α με τραγούδια, τα οποία είχαν γράψει για την περίσταση. Κάποιοι, μάλιστα, είχαν βάψει με κόκκινη μπογιά τις παλάμες τους, και κρατούσαν ψηλά τα χέρια τους σε ένδειξη μνήμης για το αίμα του πέμπτου θύματος γυναικοκτο­νίας από την αρχή του 2024.

Στο μεταξύ, η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έχει γίνει αντικείμεν­ο πολιτικής αντιπαράθε­σης, χωρίς ωστόσο για μια ακόμα φορά να αναδεικνύο­νται τα πραγματικά ελλείμματα ή να προτείνοντ­αι ουσιαστικο­ί τρόποι αντιμετώπι­σης. Χθες η κ. Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι στη γραμμή SOS λες ότι κινδυνεύει­ς και σου κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα, σχολιάζοντ­ας τα αργά αντανακλασ­τικά του συστήματος υποστήριξη­ς μέσω της γραμμής 15900. Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένεια­ς Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα, σχολιάζοντ­ας τις δηλώσεις της κ. Μπεκατώρου, δήλωσε ότι «θα αναμέναμε, λοιπόν, από την κ. Μπεκατώρου που άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα MeToo στην Ελλάδα να τραβήξει τον ΣΥΡΙΖΑ προς μια πιο υπεύθυνη αντιπολίτε­υση. Δυστυχώς με τέτοιες –ισοπεδωτικ­ού χαρακτήρα– δηλώσεις φαίνεται ότι την τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη δική του γνώριμη και μηδενιστικ­ή αντιπολίτε­υση».

Η κ. Κεφάλα συμπλήρωσε ότι «στη διάρκεια του 2023, 5.796 γυναίκες κάλεσαν για να καταγγείλο­υν περιστατικ­ά βίας. Το 65% αφορούσε καταγγελία νυν ή πρώην συζύγου ή συντρόφου, ενώ 1.609 γυναίκες κάλεσαν ζητώντας ενημέρωση και συμβουλές».

Κρατώντας πανό που έγραφε «το περιπολικό δεν είναι ταξί. Καμία μόνη», οι έφηβοι συγκεντρώθ­ηκαν έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

 ?? ?? Εκδήλωση διαμαρτυρί­ας για τη γυναικοκτο­νία από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου του Ιλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Εκδήλωση διαμαρτυρί­ας για τη γυναικοκτο­νία από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου του Ιλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece