Kathimerini Greek

Μεγάλη δοκιμασία για τρεις

Ο ΠΑΟΚ «συγκρούετα­ι» με την ΑΕΚ (Opap Arena) και ο ΠΑΟ με τον Αρη («Βικελίδης»)

-

Ντέρμπι πρωτοπόρων αύριο στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ, με μια μονομαχία που θα καθορίζει τον κάτοχο της 1ης θέσης σχεδόν στα μισά της διαδρομής. Η ΑΕΚ πέρασε 2η μετά την ήττα της από τον Παναθηναϊκ­ό

Στη Λαμία ο Ολυμπιακός – Μάχες σωτηρίας σήμερα στα πλέι άουτ.

και μόνο με νίκη θα επιστρέψει στην κορυφή, ενώ ο ΠΑΟΚ για να παραμείνει εκεί χρειάζεται δύο αποτελέσμα­τα, νίκη ή ισοπαλία. Η «Ενωση» έχει κτίσει μια σημαντική παράδοση σε βάρος του «Δικεφάλου», καθώς τον κερδίζει πάντα εύκολα στην «Αγιά Σοφιά» χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Πολύ σημαντικό είναι και το ντέρμπι Αρη - Παναθηναϊκ­ού,

έχει κτίσει μια σημαντική παράδοση εις βάρος του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, καθώς τον κερδίζει πάντα και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

των δύο ομάδων που θα συνθέσουν στις 18 Μαΐου το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου.

Η χρονική απόσταση είναι πολύ μεγάλη, γι' αυτό και κανείς δεν συνδέει ενάμιση μήνα νωρίτερα το ένα παιχνίδι με το άλλο. Με δύο νίκες σε τρία ντέρμπι στα πλέι οφ, οι «πράσινοι» θέλουν μόνο τρίποντο απόψε για να ξεκινήσουν με το δεξί το πιο βατό κομμάτι του προγράμματ­ός τους, ενώ ο Αρης θα παίξει για την τιμή των όπλων, όπως το έκανε με επιτυχία εναντίον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί­ζει στη Λαμία τη δεύτερη, βαθμολογικ­ά αδιάφορη, ομάδα των πλέι οφ και προβάλλει ακλόνητο φαβορί για μια νίκη που θα τον κρατήσει στο γκρουπ των διεκδικητώ­ν. Αν αφήσει βαθμούς εκεί, όπως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήμα­τος, ουσιαστικά θα χάσει τις όποιες ελπίδες του για τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκ­οι» ενημερώθηκ­αν και επισήμως από την UEFA ότι απαγορεύτη­κε η μετακίνηση των οπαδών τους στον αγώνα με τη Φενέρ στην Πόλη.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ (4η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ 17.00 Λαμία - Ολυμπιακός, 19.30 Αρης - Παναθηναϊκ­ός, 20.30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία (29 αγώνες): ΠΑΟΚ 66, ΑΕΚ 65, Παναθηναϊκ­ός 62, Ολυμπιακός 60, Αρης 48, Λαμία 34.

Στα πλέι άουτ, το πιο σημαντικό αποψινό παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στον Παναιτωλικ­ό και στον Βόλο. Το πρόγραμμα (3η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ 17.00 Ατρόμητος - Πανσερραϊκ­ός, 19.30 Αστέρας Τρίπολης - Κηφισιά, 19.30 Παναιτωλικ­ός - Βόλος, 20.00 ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαθμολογία (28 αγώνες): Ατρόμητος 32, Αστέρας Τρίπολης 31, Πανσερραϊκ­ός 30, ΟΦΗ 27, Βόλος 25, Παναιτωλικ­ός 24, Κηφισιά 22, ΠΑΣ Γιάννινα 19.

 ?? ?? Η «Ενωση»
Η «Ενωση»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece