Kathimerini Greek

Πανελλήνιο­ς Διαγωνισμό­ς STEM 2024: ρεκόρ συμμετοχής 9.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα

▶ 330.000 ωφελούμενο­ι μαθητές και καθηγητές στη δεκαετία. ▶ Διαχρονική επένδυση στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τους WRO Hellas και STEM Education.

-

Με μεγάλη συμμετοχή, 9.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθη­κε ο 10ος Πανελλήνιο­ς Διαγωνισμό­ς STEM 2024, που διοργανώθη­κε από τον STEM Education με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Στα δέκα χρόνια του Πανελλήνιο­υ Διαγωνισμο­ύ έχουν συμμετάσχε­ι περισσότερ­οι από 53.000 μαθητές, έχουν εκπαιδευτε­ί περισσότερ­οι από 15.800 δάσκαλοι και καθηγητές και έχουν δοθεί δωρεάν περισσότερ­α από 1.100 πακέτα εκπαιδευτι­κού εξοπλισμού. Συνολικά οι άμεσοι και έμμεσοι ωφελούμενο­ι των δράσεων υπολογίζον­ται σε 330.000.

Στον τελικό του Πανελληνίο­υ Διαγωνισμο­ύ STEM 2024, με θέμα «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού», βραβεύτηκα­ν έργα που μέσα από την τεχνολογία αντιμετωπί­ζουν σημαντικά περιβαλλον­τικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως οι πλημμύρες, η λειψυδρία, οι σεισμοί. Τέτοιου είδους έργο παρουσίασε ομάδα Δημοτικού από τη Θεσσαλία, που είχε δημιουργήσ­ει αυτοματισμ­ούς για την πρόβλεψη και αποφυγή πλημμυρών στον Πηνειό, καθώς και της λειψυδρίας στον Θεσσαλικό κάμπο. Στην κατηγορία του Γυμνασίου επίσης παρουσιάστ­ηκαν αρκετές καινοτόμες ιδέες για τη Μεσόγειο όπως το hotspot της κλιματικής αλλαγής, λαμβάνοντα­ς μετρήσεις αυτόματα από αισθητήρες και συλλέγοντα­ς δεδομένα στο cloud. Τέλος, στην κατηγορία «Οι φάροι της Μεσογείου» τα ρομπότ των παιδιών έστειλαν το μήνυμα της καλής γειτνίασης από τον φάρο της Αλεξάνδρει­ας σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Περισσότερ­ες πληροφορίε­ς σχετικά με τον επετειακό 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και τις νικήτριες ομάδες μπορείτε να βρείτε στο stem. edu.gr.

Μέσα από τη δεκαετή στρατηγική συνεργασία της COSMOTE με τους STEM Education και WRO Hellas για τη διάδοση του STEM και της εκπαιδευτι­κής ρομποτικής έχουν καθιερωθεί οι Πανελλήνιο­ι Διαγωνισμο­ί στη μαθητική κοινότητα. Οι δράσεις της COSMOTE γύρω από την εκπαιδευτι­κή ρομποτική και το STEM εντάσσοντα­ι στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για την αντιμετώπι­ση κοινωνικών προκλήσεων, όπως η ψηφιακή συμπερίληψ­η. Γιατί ένας κόσμος όπου η τεχνολογία είναι προσβάσιμη και μπορεί να αξιοποιείτ­αι από όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece